Za 6 osoba
1 kg Zelena boranija
500 g Svinjsko meso
1 supena kašika Praziluk
2 komad/a Šargarepa
4 komad/a Jaja
300 ml Mleko
1 kafena kašičica So
1 prstohvat/a Biber
1 prstohvat/a Peršun
50 ml Ulje
50 ml Voda
Priprema
Praziluk sitno iseckati i proprziti na ulju.
II
Meso iseci na kockice pa dodati u serpu sa lukom. Sargarepu isecii na kolutice i dodati mesu. Dinstati par minuta uz mesanje.
III
Dodati boraniju, malo vode, promesati, poklopiti i ostaviti da se dinsta petnaestak minuta.
Po potrebi dodati jos vode
IV
Nakon toga posoliti, pobiberiti i sve izruciti u vatrostalnu posudu.
Jaja umutiti sa mlekom i preliti preko boranije. Posuti persunom i staviti u rernu na 200C oko 40 minuta da se zapece.
Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak
Sastojci
Za 6 osoba
1 kg Zelena boranija
500 g Svinjsko meso
1 supena kašika Praziluk
2 komad/a Šargarepa
4 komad/a Jaja
300 ml Mleko
1 kafena kašičica So
1 prstohvat/a Biber
1 prstohvat/a Peršun
50 ml Ulje
50 ml Voda
Priprema
Priprema
Praziluk sitno iseckati i proprziti na ulju.
II
Meso iseci na kockice pa dodati u serpu sa lukom. Sargarepu isecii na kolutice i dodati mesu. Dinstati par minuta uz mesanje.
III
Dodati boraniju, malo vode, promesati, poklopiti i ostaviti da se dinsta petnaestak minuta.
Po potrebi dodati jos vode
IV
Nakon toga posoliti, pobiberiti i sve izruciti u vatrostalnu posudu.
Jaja umutiti sa mlekom i preliti preko boranije. Posuti persunom i staviti u rernu na 200C oko 40 minuta da se zapece.
Tagovi