Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak

Sastojci

Za 6 osoba

Boraniju

1 kg Zelena boranija

500 g Svinjsko meso

1 supena kašika Praziluk

2 komad/a Šargarepa

4 komad/a Jaja

300 ml Mleko

1 kafena kašičica So

1 prstohvat/a Biber

1 prstohvat/a Peršun

50 ml Ulje

50 ml Voda

Priprema

Priprema

Praziluk sitno iseckati i proprziti na ulju.

II

Meso iseci na kockice pa dodati u serpu sa lukom. Sargarepu isecii na kolutice i dodati mesu. Dinstati par minuta uz mesanje.

III

Dodati boraniju, malo vode, promesati, poklopiti i ostaviti da se dinsta petnaestak minuta.

Po potrebi dodati jos vode

IV

Nakon toga posoliti, pobiberiti i sve izruciti u vatrostalnu posudu.

Jaja umutiti sa mlekom i preliti preko boranije. Posuti persunom i staviti u rernu na 200C oko 40 minuta da se zapece.