Sastojci

Za 6 osoba

Potrebno je

1 kg Svinjske plećke

50 g Dimljene slanine

1 Kašika Senfa

1/2 Kašičice Soli, vegete, bibera , mlevene slatke paprike

3 Kašike Ulja

Priprema

Priprema

Plećku ostrim nožem zaseći na više mesta pa u svaki otvor staviti komadić slanine. Premazati meso senfom pa posuti mesavinom začina sa obe strane. Položiti plećku u sud u kome se peći pa ostaviti u frižider da odstoji 1-2 sata. Posle tog vremena preliti meso uljem, a sa strane sipati vodu i posoliti. Pokriti pek papirom pa peći u rerni na 180'C sat vremena. Posle tog vremena skinuti papir i okrenuti meso na drugu stranu. Pojačati temperaturu na 200-210'C. Kad porumeni okrenuti meso na drugu stranu. Pečeno prohladiti pa iseći na šnite i poslužiti uz salafu po želji. Preliti meso saftom u kom se peklo.