Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak

Sastojci

Za 4 osoba

Meso

500 g Pilece belo meso

1 kafena kašičica So

1 kafena kašičica Biber

1 kafena kašičica Aleva paprika

Kari sos

1-2 Čen Beli luk

2-3 supena kašika Puter

2 dl Mleko

1 supena kašika Brašno T-400

1 supena kašika Kari zacin

1 Veza List persuna

1 kafena kašičica So

1 kafena kašičica Biber

Prilog

100-150 g Pitinac

Priprema

Piletina

Piletinu isecite na kockice, zacinite i proprzite.

Kari sos

U serpi rastopite puter i dodajte mu brasno, promesajte, dodajte gnjecenj beli luk i persun i proprzite. Zatim dodajte kari i izmesajte. Dodajte mleko i zacine i kuvajte dok se malo ne zgusne.

Pirinac

Pirinac kuvajte samo na vodi bez zacina dok se ne skuva.

Posluzite

Stavite pirinac na tanjir, preko meso i preko prelijte sos. A mozete i pre toga meso da promesate sa sosom. Prijatno.