Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak
Sastojci
Za 4 osoba
Meso
500 g
Pilece belo meso
1 kafena kašičica
So
1 kafena kašičica
Biber
1 kafena kašičica
Aleva paprika
Kari sos
1-2 Čen
Beli luk
2-3 supena kašika
Puter
2 dl
Mleko
1 supena kašika
Brašno T-400
1 supena kašika
Kari zacin
1 Veza
List persuna
1 kafena kašičica
So
1 kafena kašičica
Biber
Prilog
100-150 g
Pitinac
Priprema
Piletina
Piletinu isecite na kockice, zacinite i proprzite.
Kari sos
U serpi rastopite puter i dodajte mu brasno, promesajte, dodajte gnjecenj beli luk i persun i proprzite. Zatim dodajte kari i izmesajte. Dodajte mleko i zacine i kuvajte dok se malo ne zgusne.
Pirinac
Pirinac kuvajte samo na vodi bez zacina dok se ne skuva.
Posluzite
Stavite pirinac na tanjir, preko meso i preko prelijte sos. A mozete i pre toga meso da promesate sa sosom. Prijatno.
Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak
Sastojci
Za 4 osoba
500 g Pilece belo meso
1 kafena kašičica So
1 kafena kašičica Biber
1 kafena kašičica Aleva paprika
1-2 Čen Beli luk
2-3 supena kašika Puter
2 dl Mleko
1 supena kašika Brašno T-400
1 supena kašika Kari zacin
1 Veza List persuna
1 kafena kašičica So
1 kafena kašičica Biber
100-150 g Pitinac
Priprema
Piletina
Piletinu isecite na kockice, zacinite i proprzite.
Kari sos
U serpi rastopite puter i dodajte mu brasno, promesajte, dodajte gnjecenj beli luk i persun i proprzite. Zatim dodajte kari i izmesajte. Dodajte mleko i zacine i kuvajte dok se malo ne zgusne.
Pirinac
Pirinac kuvajte samo na vodi bez zacina dok se ne skuva.
Posluzite
Stavite pirinac na tanjir, preko meso i preko prelijte sos. A mozete i pre toga meso da promesate sa sosom. Prijatno.
Tagovi