Na tihoj vatri izdinstati sitno iseckan crni luk i šargarepu izrezanu na kolutiće. Potom dodati boraniju (ja sam koristila smrznutu iz kesice). Dinstati sve zajedno 15ak minuta, potom dodati iseckanu slaninu i dinstati još 5 minuta.
U posebnoj posudi umutiti jaja i mleko.
Boraniju sipati u vatrostalnu činiju i preliti je smesom od jaja i mleka.
Zapecite u zagrejanoj rerni na 180 C 30-40 minuta.
Sastojci
Za 12 osoba
1 kg Boranija
2 glavice Crveni luk
3 komad/a Šargarepa
200-300 g Slanina
3 komad/a Jaja
300 ml Mleko
Priprema
Boranija
Na tihoj vatri izdinstati sitno iseckan crni luk i šargarepu izrezanu na kolutiće. Potom dodati boraniju (ja sam koristila smrznutu iz kesice). Dinstati sve zajedno 15ak minuta, potom dodati iseckanu slaninu i dinstati još 5 minuta.
U posebnoj posudi umutiti jaja i mleko.
Boraniju sipati u vatrostalnu činiju i preliti je smesom od jaja i mleka.
Zapecite u zagrejanoj rerni na 180 C 30-40 minuta.
Prijatno!
Tagovi