Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak

Sastojci

Za 2 osoba

Štapići

200 g Pilećeg belog mesa

1 kafena kašičica So/suvi začin

1 prstohvat/a Belog bibera

1 supena kašika Soja sosa

1/2 kafena kašičica Začinskog bilja

1 kafena kašičica Limun (Limunov sok)

1 kafena kašičica Ulja

1 prstohvat/a C Soda bikarbona

Za prženje

1 dl Ulja

Još

1 komad/a Jaja

1 prstohvat/a Soli

3 supena kašika Brašna

3 supena kašika Prezli

3 supena kašika Susama

Naši proizvodi

Priprema

Priprema mesa

Meso oprati u rastvoru soda bikarbone i vode.

Ostaviti meso da se osuši, pa iseći na tanke štapiće.

Posoliti, pobiberiti, začiniti meso, preliti ga uljem, soja sosom i limunovim sokom, i ostaviti ga sat vremena u frižideru.

Prženje

Pileće štapiće uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mešavinu prezli i susama.

Ulje zagrejati pa pržiti štapiće da porumene i dobiju zlatno žutu boju.

Služiti ih uz Tartar sos.