Za 2 osoba
200 g Pilećeg belog mesa
1 kafena kašičica So/suvi začin
1 prstohvat/a Belog bibera
1 supena kašika Soja sosa
1/2 kafena kašičica Začinskog bilja
1 kafena kašičica Limun (Limunov sok)
1 kafena kašičica Ulja
1 prstohvat/a C Soda bikarbona
1 dl Ulja
1 komad/a Jaja
1 prstohvat/a Soli
3 supena kašika Brašna
3 supena kašika Prezli
3 supena kašika Susama
Priprema mesa
Meso oprati u rastvoru soda bikarbone i vode.
Ostaviti meso da se osuši, pa iseći na tanke štapiće.
Posoliti, pobiberiti, začiniti meso, preliti ga uljem, soja sosom i limunovim sokom, i ostaviti ga sat vremena u frižideru.
Prženje
Pileće štapiće uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mešavinu prezli i susama.
Ulje zagrejati pa pržiti štapiće da porumene i dobiju zlatno žutu boju.
Služiti ih uz Tartar sos.
Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak
Sastojci
Za 2 osoba
200 g Pilećeg belog mesa
1 kafena kašičica So/suvi začin
1 prstohvat/a Belog bibera
1 supena kašika Soja sosa
1/2 kafena kašičica Začinskog bilja
1 kafena kašičica Limun (Limunov sok)
1 kafena kašičica Ulja
1 prstohvat/a C Soda bikarbona
1 dl Ulja
1 komad/a Jaja
1 prstohvat/a Soli
3 supena kašika Brašna
3 supena kašika Prezli
3 supena kašika Susama
Naši proizvodi
Priprema
Priprema mesa
Meso oprati u rastvoru soda bikarbone i vode.
Ostaviti meso da se osuši, pa iseći na tanke štapiće.
Posoliti, pobiberiti, začiniti meso, preliti ga uljem, soja sosom i limunovim sokom, i ostaviti ga sat vremena u frižideru.
Prženje
Pileće štapiće uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mešavinu prezli i susama.
Ulje zagrejati pa pržiti štapiće da porumene i dobiju zlatno žutu boju.
Služiti ih uz Tartar sos.
Tagovi