Vodu sipajte u šerpicu i čekajte da proključa. U proključaloj vodi, kuvajte kinou nekih 20ak minuta. Kada je skuvana, procedite je od viška vode i odvojite je sa strane.
Sređivanje povrća
Grašak stavite da se kuva. Šargarepu i kisele krastavčiće operite, oljuštite. Šargarepu izrendajte, krastavčiće iseckajte na sitne kolutove.
Sjedinjavanje
Povrće sjedinite u dubokom tanjiru. Preko povrća pospite najpre oceđenu tunjevinu. Po tunjevini pospte malo limunovog soka.
Dodavanje kinoe
Preko tunjevine i povrća pospite kuvanu, proceđenu kinou. Sve posolite, pospite začinima po želji.
Završavanje
Na kraju, sve sastojke umešajte kašikom. Od začina, dodala sam malo mlevenog belog luka i malo peršuna. Pospite salatu sa malo ulja i servirajte. Prijatno!
Sastojci
Za 1 osoba
20 g Kiseli krastavčići
50 g Grašak
2 komad/a Šargarepa
50 g kinoe
80 g Tunjevina
jedan prstohvat/a peršuna
dve supena kašika Limun (Limunov sok)
Priprema
Priprema kinoe
Vodu sipajte u šerpicu i čekajte da proključa. U proključaloj vodi, kuvajte kinou nekih 20ak minuta. Kada je skuvana, procedite je od viška vode i odvojite je sa strane.
Sređivanje povrća
Grašak stavite da se kuva. Šargarepu i kisele krastavčiće operite, oljuštite. Šargarepu izrendajte, krastavčiće iseckajte na sitne kolutove.
Sjedinjavanje
Povrće sjedinite u dubokom tanjiru. Preko povrća pospite najpre oceđenu tunjevinu. Po tunjevini pospte malo limunovog soka.
Dodavanje kinoe
Preko tunjevine i povrća pospite kuvanu, proceđenu kinou. Sve posolite, pospite začinima po želji.
Završavanje
Na kraju, sve sastojke umešajte kašikom. Od začina, dodala sam malo mlevenog belog luka i malo peršuna. Pospite salatu sa malo ulja i servirajte. Prijatno!
Tagovi