Sastojci

Za 1 osoba

Povrće

20 g Kiseli krastavčići

50 g Grašak

2 komad/a Šargarepa

Ostalo

50 g kinoe

80 g Tunjevina

jedan prstohvat/a peršuna

dve supena kašika Limun (Limunov sok)

Priprema

Priprema kinoe

Vodu sipajte u šerpicu i čekajte da proključa. U proključaloj vodi, kuvajte kinou nekih 20ak minuta. Kada je skuvana, procedite je od viška vode i odvojite je sa strane.

Sređivanje povrća

Grašak stavite da se kuva. Šargarepu i kisele krastavčiće operite, oljuštite. Šargarepu izrendajte, krastavčiće iseckajte na sitne kolutove.

Sjedinjavanje

Povrće sjedinite u dubokom tanjiru. Preko povrća pospite najpre oceđenu tunjevinu. Po tunjevini pospte malo limunovog soka.

Dodavanje kinoe

Preko tunjevine i povrća pospite kuvanu, proceđenu kinou. Sve posolite, pospite začinima po želji.

Završavanje

Na kraju, sve sastojke umešajte kašikom. Od začina, dodala sam malo mlevenog belog luka i malo peršuna. Pospite salatu sa malo ulja i servirajte. Prijatno!