Skuvajte 1 solju pirinca sa 3 solje vode i malo posolite.
Za to vreme izdinstajte iseckan crni luk na malo ulja, u serpi u kojoj cete kasnije zapeci pirinac. Dodajte mu ociscen i iseckan spanac i jos malo prodinstajte. Sklonite sa ringle i umesajte izmrvljen sir. Kada se pirinac skuva, dodjte i njega, zacinite solju i biberom i sve dobro promesati.
Korak 2
Umutite jaje sa mlekom i malo soli i prelijte preko pirinca. Promesajte da se tecnost lepo raporedi. Odozgo pospite rendanim kackavaljem i peci u zagrejanoj rerni na 220C, dok ne porumeni.
Sastojci
Za 4 osoba
1 solja pirinca
250 g spanaca
200 g sira
1 glavica crnog luka
100 ml mleka
1 komad/a jaje
50 g kackavalja
malo so, biber
Priprema
Korak 1
Skuvajte 1 solju pirinca sa 3 solje vode i malo posolite.
Za to vreme izdinstajte iseckan crni luk na malo ulja, u serpi u kojoj cete kasnije zapeci pirinac. Dodajte mu ociscen i iseckan spanac i jos malo prodinstajte. Sklonite sa ringle i umesajte izmrvljen sir. Kada se pirinac skuva, dodjte i njega, zacinite solju i biberom i sve dobro promesati.
Korak 2
Umutite jaje sa mlekom i malo soli i prelijte preko pirinca. Promesajte da se tecnost lepo raporedi. Odozgo pospite rendanim kackavaljem i peci u zagrejanoj rerni na 220C, dok ne porumeni.
Tagovi