Zovini cvetovi se beru tokom sunčanog vremena i to samo oni potpuno rascvetani sa žutim sladonosnim prahom. Potopite cvetove zove u vodu sa limunskom kiselinom i na kriške isečenim limunovima s korom. Dobro izmešajte i ostavite da odstoji na hladnom i tamnom mestu 24 sata.
priprema
Drugi dan tečnost procedite, pa dodajte šećer i dobro promešajte. Ostavite da stoji još 24 sata uz povremeno mešanje. Nakon 48 sati sirup je spreman za pretakanje i skladištenje u staklene flaše. Na ovaj način možete ga čuvati do godinu dana na hladnom i tamnom mestu.
Sastojci
Za 20 osoba
40 komad/a cvetova zove
2 kesica/e C Limuntus
4 komad/a limuna
1 kesica/e Dr. Oetker Limun šećer
4 kg šećera
Naši proizvodi
Priprema
priprema
Zovini cvetovi se beru tokom sunčanog vremena i to samo oni potpuno rascvetani sa žutim sladonosnim prahom. Potopite cvetove zove u vodu sa limunskom kiselinom i na kriške isečenim limunovima s korom. Dobro izmešajte i ostavite da odstoji na hladnom i tamnom mestu 24 sata.
priprema
Drugi dan tečnost procedite, pa dodajte šećer i dobro promešajte. Ostavite da stoji još 24 sata uz povremeno mešanje. Nakon 48 sati sirup je spreman za pretakanje i skladištenje u staklene flaše. Na ovaj način možete ga čuvati do godinu dana na hladnom i tamnom mestu.
Tagovi