Sastojci

Za 8 osoba

Sastojci

1 kg Krompir

Fil sa šampinjonima

300 g Šampinjoni

1 glavica Crni luk

2 češnja Beli luk

100 ml Pasirani paradajz

--- malo Suvi biljni začin

--- malo Mleveni biber

--- malo Ulje

Fil sa mlevenim mesom

400 g Mleveno meso

1 glavica Crni luk

1 supena kašika Slatka paprika

--- malo Suvi biljni začin

--- malo Mleveni biber

--- malo Ulje

Preliv

3 komad/a Jaja

100 ml Jogurt

3 supena kašika Parmezan

--- malo So

Priprema

Priprema

Crni i beli luk sitno iseći, pa ih staviti na zagrejano ulje. Dinstati dok luk, malo, omekša, pa ubaciti iseckane šampinjone. Posuti sa začinima i dinstati. Naliti pasirani paradajz i pustiti da proključa.

Crni luk iseći sitno i staviti na zagrejano ulje da se prži. Dodati mleveno meso, posuti začinima i dinstati dok se meso ne isprži. Na samom kraju dodati alevu papriku i promešati.

Krompir oljuštiti i iseći na kolutove.

Vatrostalnu činiju premazati uljem pa ređati krompir, fil sa šampinjonima , krompir, fil sa mlevenim mesom i krompir.

Umutiti jaja, dodati so i jogurt. Preliti.

Peći.

Tagovi