Crni i beli luk sitno iseći, pa ih staviti na zagrejano ulje. Dinstati dok luk, malo, omekša, pa ubaciti iseckane šampinjone. Posuti sa začinima i dinstati. Naliti pasirani paradajz i pustiti da proključa.
Crni luk iseći sitno i staviti na zagrejano ulje da se prži. Dodati mleveno meso, posuti začinima i dinstati dok se meso ne isprži. Na samom kraju dodati alevu papriku i promešati.
Krompir oljuštiti i iseći na kolutove.
Vatrostalnu činiju premazati uljem pa ređati krompir, fil sa šampinjonima , krompir, fil sa mlevenim mesom i krompir.
Sastojci
Za 8 osoba
1 kg Krompir
300 g Šampinjoni
1 glavica Crni luk
2 češnja Beli luk
100 ml Pasirani paradajz
--- malo Suvi biljni začin
--- malo Mleveni biber
--- malo Ulje
400 g Mleveno meso
1 glavica Crni luk
1 supena kašika Slatka paprika
--- malo Suvi biljni začin
--- malo Mleveni biber
--- malo Ulje
3 komad/a Jaja
100 ml Jogurt
3 supena kašika Parmezan
--- malo So
Priprema
Priprema
Crni i beli luk sitno iseći, pa ih staviti na zagrejano ulje. Dinstati dok luk, malo, omekša, pa ubaciti iseckane šampinjone. Posuti sa začinima i dinstati. Naliti pasirani paradajz i pustiti da proključa.
Crni luk iseći sitno i staviti na zagrejano ulje da se prži. Dodati mleveno meso, posuti začinima i dinstati dok se meso ne isprži. Na samom kraju dodati alevu papriku i promešati.
Krompir oljuštiti i iseći na kolutove.
Vatrostalnu činiju premazati uljem pa ređati krompir, fil sa šampinjonima , krompir, fil sa mlevenim mesom i krompir.
Umutiti jaja, dodati so i jogurt. Preliti.
Peći.
Tagovi