Za 2 osoba
600 g pileća džigerica
1 glavica/e crni luk
po potrebi brašno T-400
po ukusu so
po potrebi ulje
Priprema:
Pileću džigericu oprati i osušiti,pa je posoliti.
Svaki komad džigerice uvaljati u brašno.
U tiganj usuti ulje da prekrije dno.
Poređati džigericu,pa između staviti sitno seckan crni luk.
Tiganj poklopiti,staviti na ringlu i tek tada uključiti.
Kada se ugreje i džigerica počne da se prži,pustiti da se lepo isprži,pa okrenuti ma drugu stranu,pa i nju pržiti na laganoj vatri.
Postupak okretanja ponavljati dok džigerica ne bude gotova.
Prženu džigericu skloniti sa vatre i poslužiti uz prilog po želji i sezonsku salatu.
Prijatno!
Sastojci
Za 2 osoba
600 g pileća džigerica
1 glavica/e crni luk
po potrebi brašno T-400
po ukusu so
po potrebi ulje
Priprema
Priprema:
Pileću džigericu oprati i osušiti,pa je posoliti.
Svaki komad džigerice uvaljati u brašno.
U tiganj usuti ulje da prekrije dno.
Poređati džigericu,pa između staviti sitno seckan crni luk.
Tiganj poklopiti,staviti na ringlu i tek tada uključiti.
Kada se ugreje i džigerica počne da se prži,pustiti da se lepo isprži,pa okrenuti ma drugu stranu,pa i nju pržiti na laganoj vatri.
Postupak okretanja ponavljati dok džigerica ne bude gotova.
Prženu džigericu skloniti sa vatre i poslužiti uz prilog po želji i sezonsku salatu.
Prijatno!
Tagovi