Sastojci

Za 6 osoba

Potrebno je

50) g Boranije

1 Kom. Crnog luka

1 Kom. Oljuštenog paradajza

1 Kom. Zelene paprike

2 Kom. Šargarepe

4 Čena Belog luka

2 Kom. Krompira

6 Kom. Pilećeg mesa

0 Po ukusu So,biber,vegeta,peršun,ulje

Priprema

Priprema

U veću šerpu, gde ćete kuvati, staviti očišćenu boraniju, koju ste isekli na manje komadiće, sitno iseckan crni luk, šargarepu isečenu na kockice, sitno isečen beli luk, paradajz isečen na kockice i piletinu, papriku očistim od semenki i iseckam na kockice,dodati nekoliko kašika ulja i začine koje zelite po ukusu. Poklopiti šerpu i dobro pomešati sastojke da se začini izmešaju, dodati oko 250 ml vode,poklopiti i pustiti da se polako dinsta na niskoj temperaturi. Povremeno dodavati još tečnosti da ne bi izgorelo.Kad je meso i povrće omekšalo dodati na kocke isečen krompir, kuvajte još 5 do 10 minuta, samo dotle dok se krompir ne skuva. Skloniti sa vatre, ostaviti da se prohladi, posuti sa seckanim peršunom i poslužiti. Uživajte