U veću šerpu, gde ćete kuvati, staviti očišćenu boraniju, koju ste isekli na manje komadiće, sitno iseckan crni luk, šargarepu isečenu na kockice, sitno isečen beli luk, paradajz isečen na kockice i piletinu, papriku očistim od semenki i iseckam na kockice,dodati nekoliko kašika ulja i začine koje zelite po ukusu. Poklopiti šerpu i dobro pomešati sastojke da se začini izmešaju, dodati oko 250 ml vode,poklopiti i pustiti da se polako dinsta na niskoj temperaturi. Povremeno dodavati još tečnosti da ne bi izgorelo.Kad je meso i povrće omekšalo dodati na kocke isečen krompir, kuvajte još 5 do 10 minuta, samo dotle dok se krompir ne skuva. Skloniti sa vatre, ostaviti da se prohladi, posuti sa seckanim peršunom i poslužiti. Uživajte
Sastojci
Za 6 osoba
50) g Boranije
1 Kom. Crnog luka
1 Kom. Oljuštenog paradajza
1 Kom. Zelene paprike
2 Kom. Šargarepe
4 Čena Belog luka
2 Kom. Krompira
6 Kom. Pilećeg mesa
0 Po ukusu So,biber,vegeta,peršun,ulje
Priprema
Priprema
U veću šerpu, gde ćete kuvati, staviti očišćenu boraniju, koju ste isekli na manje komadiće, sitno iseckan crni luk, šargarepu isečenu na kockice, sitno isečen beli luk, paradajz isečen na kockice i piletinu, papriku očistim od semenki i iseckam na kockice,dodati nekoliko kašika ulja i začine koje zelite po ukusu. Poklopiti šerpu i dobro pomešati sastojke da se začini izmešaju, dodati oko 250 ml vode,poklopiti i pustiti da se polako dinsta na niskoj temperaturi. Povremeno dodavati još tečnosti da ne bi izgorelo.Kad je meso i povrće omekšalo dodati na kocke isečen krompir, kuvajte još 5 do 10 minuta, samo dotle dok se krompir ne skuva. Skloniti sa vatre, ostaviti da se prohladi, posuti sa seckanim peršunom i poslužiti. Uživajte
Tagovi