2. Natopite suvo grožđe u 2 dl vode i dodajte rum aromu.
3. Napravite penu od slatke pavlake.
4. Napravite krem od pudinga: stavite 6 dl mleka da ključa, zatim treba izmešati vanilin puding, šećer, žumanca i malo mleka, to dodamo u vruće mleko i mešamo brzo, na laganoj vatri dok ne postane krem.
Ostavimo malo da se ohladi i umešamo 2-3 kašike pene od slatke pavlake.
5. Napravite preliv od čokolade: stavite 6 dl mleka da ključa, izmešajte puding od čokolade, šećer, kakako sa malo mleka i skuvajte u vrelom mleku. Treba da bude retko.
6. Pripremite veće vatrostalne činije ili čaše. Ja sam čaše koristila.
Prvo poređajte biskvit, pa pospite suvim grožđem i orasima, prelijte rum aromom, zatim naneti žuti krem i čokoladni preliv i malo ulupane slatke pavlake. Postupak još jednom ponovite. Ukrasite šlag penom. Prijatno!
Recept za nagradni konkurs: Baš savršeno, baš puding!
Sastojci
Za 12 osoba
- - ostaci biskvita (otprilike biskvit od 4 jaja)
2 kesica C Puding sa ukusom vanilina
7 dl mleka
2-3 supene kašike šećera
2 dl slatke pavlake
2 komada žumanca
1 kesica C Puding čokolada
2 supena kašika šećera
6 dl mleka
1 kafena kašičica C Kakao prah
50 g suvog grožđa
1 komad Dr. Oetker Aroma rum
50 g seckanih oraha
2 kesice C Šlag classic + mleko
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
1. Iseckajte biskvit na kockice.
2. Natopite suvo grožđe u 2 dl vode i dodajte rum aromu.
3. Napravite penu od slatke pavlake.
4. Napravite krem od pudinga: stavite 6 dl mleka da ključa, zatim treba izmešati vanilin puding, šećer, žumanca i malo mleka, to dodamo u vruće mleko i mešamo brzo, na laganoj vatri dok ne postane krem.
Ostavimo malo da se ohladi i umešamo 2-3 kašike pene od slatke pavlake.
5. Napravite preliv od čokolade: stavite 6 dl mleka da ključa, izmešajte puding od čokolade, šećer, kakako sa malo mleka i skuvajte u vrelom mleku. Treba da bude retko.
6. Pripremite veće vatrostalne činije ili čaše. Ja sam čaše koristila.
Prvo poređajte biskvit, pa pospite suvim grožđem i orasima, prelijte rum aromom, zatim naneti žuti krem i čokoladni preliv i malo ulupane slatke pavlake. Postupak još jednom ponovite. Ukrasite šlag penom. Prijatno!
Tagovi