Sastojci

Za 20 osoba

Sastojci

1 kg brasna

1 supena kašika soli

1 kafena kašičica secera

500 ml mleka

2 komad/a Jaja

200 ml ulja

po ukusu Kečap

200 g Kačkavalj

300 g sunke

100-200 g margarina

po zelji origano

Naši proizvodi

Priprema

Korak 1

Potopiti kvasac sa secerom i kasicicom brasna u toplo mleko i ostaviti da nadodje. U brasno dodati so, jaja, ulje i mleko sa nadoslim kvascem. Lepo umesiti i ostaviti da nadodje testo.

Nadoslo testo podeliti na 4 dela, pa svaku jufku razvijati u obliku pravougaonika, premazati kecapom, posuti origanom, pa narendati sunku i kackavalj.

Korak 2

Uviti u rolat testo, pa seci trouglove na cik-cak. Trouglove redjati u pleh oblozen pek papirom i odozgo narendati margarin, pa peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20,25 minuta.

Po zelji, premazati jajetom i posuti susamom, pa tek onda narendati margarin.