Potopiti kvasac sa secerom i kasicicom brasna u toplo mleko i ostaviti da nadodje. U brasno dodati so, jaja, ulje i mleko sa nadoslim kvascem. Lepo umesiti i ostaviti da nadodje testo.
Nadoslo testo podeliti na 4 dela, pa svaku jufku razvijati u obliku pravougaonika, premazati kecapom, posuti origanom, pa narendati sunku i kackavalj.
Korak 2
Uviti u rolat testo, pa seci trouglove na cik-cak. Trouglove redjati u pleh oblozen pek papirom i odozgo narendati margarin, pa peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20,25 minuta.
Po zelji, premazati jajetom i posuti susamom, pa tek onda narendati margarin.
Sastojci
Za 20 osoba
1 kg brasna
1 1/2 kesica/e Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 supena kašika soli
1 kafena kašičica secera
500 ml mleka
2 komad/a Jaja
200 ml ulja
po ukusu Kečap
200 g Kačkavalj
300 g sunke
100-200 g margarina
po zelji origano
Naši proizvodi
Priprema
Korak 1
Potopiti kvasac sa secerom i kasicicom brasna u toplo mleko i ostaviti da nadodje. U brasno dodati so, jaja, ulje i mleko sa nadoslim kvascem. Lepo umesiti i ostaviti da nadodje testo.
Nadoslo testo podeliti na 4 dela, pa svaku jufku razvijati u obliku pravougaonika, premazati kecapom, posuti origanom, pa narendati sunku i kackavalj.
Korak 2
Uviti u rolat testo, pa seci trouglove na cik-cak. Trouglove redjati u pleh oblozen pek papirom i odozgo narendati margarin, pa peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20,25 minuta.
Po zelji, premazati jajetom i posuti susamom, pa tek onda narendati margarin.
Tagovi