Za 6 osoba
6 komad/a Svinjske šnicle
100 ml Ulje
50 g Brašno T-500
400 g Šampinjoni
1 komad/a Luk
1 komad/a Šargarepa
200 ml Pavlaka (mlečna)
1 kafena kašičica So
1 prstohvat/a Biber
Šnicle
Šnicle izlupati, posoliti, uvaljati u brasno i kratko proprziti na vrelom ulju sa obe strane. Izvaditi na tanjir dok se ne pripremi sos
Sos
Luk sitno iseckati i proprziti na ulju. Dodati iseckanu sargarepu i sitno iseckane pecurke. Posoliti i pobiberiti i prziti dok pecurke ne promene boju
II
Zatim umesati pavlaku i skloniti sa vatre
III
U vatrostalnu ciniju poredjati po dnu polovinu snicli, preko sipati polovinu sosa..
IV
Zatim staviti ostatak snicli i preko ostatak sosa i zapeci 20 minuta na 220C
Sastojci
Za 6 osoba
6 komad/a Svinjske šnicle
100 ml Ulje
50 g Brašno T-500
400 g Šampinjoni
1 komad/a Luk
1 komad/a Šargarepa
200 ml Pavlaka (mlečna)
1 kafena kašičica So
1 prstohvat/a Biber
Priprema
Šnicle
Šnicle izlupati, posoliti, uvaljati u brasno i kratko proprziti na vrelom ulju sa obe strane. Izvaditi na tanjir dok se ne pripremi sos
Sos
Luk sitno iseckati i proprziti na ulju. Dodati iseckanu sargarepu i sitno iseckane pecurke. Posoliti i pobiberiti i prziti dok pecurke ne promene boju
II
Zatim umesati pavlaku i skloniti sa vatre
III
U vatrostalnu ciniju poredjati po dnu polovinu snicli, preko sipati polovinu sosa..
IV
Zatim staviti ostatak snicli i preko ostatak sosa i zapeci 20 minuta na 220C
Tagovi