Sastojci

Za 6 osoba

Šnicle u sosu

6 komad/a Svinjske šnicle

100 ml Ulje

50 g Brašno T-500

400 g Šampinjoni

1 komad/a Luk

1 komad/a Šargarepa

200 ml Pavlaka (mlečna)

1 kafena kašičica So

1 prstohvat/a Biber

Priprema

Šnicle

Šnicle izlupati, posoliti, uvaljati u brasno i kratko proprziti na vrelom ulju sa obe strane. Izvaditi na tanjir dok se ne pripremi sos

Sos

Luk sitno iseckati i proprziti na ulju. Dodati iseckanu sargarepu i sitno iseckane pecurke. Posoliti i pobiberiti i prziti dok pecurke ne promene boju

II

Zatim umesati pavlaku i skloniti sa vatre

III

U vatrostalnu ciniju poredjati po dnu polovinu snicli, preko sipati polovinu sosa..

IV

Zatim staviti ostatak snicli i preko ostatak sosa i zapeci 20 minuta na 220C