Krmenadle oprati, posušiti, posoliti, pobiberit i dodati suvi začin.. U tepsiju za pečenje sipati malo ulja i poredjati krmenadle.
Dodavanje povrća
Dodati iseckan luk i iseckane šargarepe na kolutove.
I jos povrća....
Zatim preko poredjati pripremljene i iseckane šampinjone i tikvice isekane na kolutove...
Dodavanje krompira
Odozgo poredjati krompir takodje isečen na kolutove.Posuti odozgo suvi začin.
Pečenje
Naliti malo vode i staviti da se peče. Pokriti aluminijumskom folijom, dobro zatvoriti i peći u zagrejanoj rerni 60 minuta. Zatim skloniti foliju i dopeći još 15-20 minuta, do zlatno smeđe boje mesa.
Sastojci
Za 4 osoba
5 komad/a Svinjska krmenadla
3-4 komada Krompira
1 glavica Ljubicaski luk
2 komad/a Šargarepa
1 komad/a Tikvica
200-300 gr Šampinjoni
3 cena Beli luk
po potrebi Ulja
po potrebi So,Biber,Suvi zacin
po potrebi Voda
Priprema
Priprema mesa
Krmenadle oprati, posušiti, posoliti, pobiberit i dodati suvi začin.. U tepsiju za pečenje sipati malo ulja i poredjati krmenadle.
Dodavanje povrća
Dodati iseckan luk i iseckane šargarepe na kolutove.
I jos povrća....
Zatim preko poredjati pripremljene i iseckane šampinjone i tikvice isekane na kolutove...
Dodavanje krompira
Odozgo poredjati krompir takodje isečen na kolutove.Posuti odozgo suvi začin.
Pečenje
Naliti malo vode i staviti da se peče. Pokriti aluminijumskom folijom, dobro zatvoriti i peći u zagrejanoj rerni 60 minuta. Zatim skloniti foliju i dopeći još 15-20 minuta, do zlatno smeđe boje mesa.
Tagovi