Šargarepu narendajte i umutite zajedno sa svim ostalim sastojcima za koru. Izlijte u nauljen pleh i pecite u već zagrejanoj rerni na 200 C oko 15-20 minuta.
Kada se kora ohladi modlicom za kolače ili čašom vadite krugove.
Fil
Fil napravite tako što ćete izmešati 200 gr sira i 3-4 kašike pavlake. Posolite po potrebi. Dodajte zatim sitno iseckanu šunku, narendajte jedno tvrdo kuvano jaje. Rukama izmrvite ostatak kore i dodajte u fil. Sve lepo promešajte pa filujte ruske kape. Okolo ih premažite pavlakom, pa ih uvaljajte u rendani kačkavalj.
Dekoracija
Odozgo ih premazite majonezom i stavite masline. Prijatno!
Sastojci
Za 6 osoba
4 komad/a Jaja
12 supena kašika Brašno T-400
2 dl Jogurta
1 kesica/e C Prašak za pecivo
1 kafena kašičica So
100 ml Ulja
1 komad/a Sargarepa
200 g Sir
4 supena kašika Pavlaka
100 g Sunka
1 komad/a Kuvano jaje
1 kafena kašičica So
1 supena kašika Pavlaka
200 g Rendani kackavalj
1 pakovanje/a Masline
Naši proizvodi
Priprema
Kora
Šargarepu narendajte i umutite zajedno sa svim ostalim sastojcima za koru. Izlijte u nauljen pleh i pecite u već zagrejanoj rerni na 200 C oko 15-20 minuta.
Kada se kora ohladi modlicom za kolače ili čašom vadite krugove.
Fil
Fil napravite tako što ćete izmešati 200 gr sira i 3-4 kašike pavlake. Posolite po potrebi. Dodajte zatim sitno iseckanu šunku, narendajte jedno tvrdo kuvano jaje. Rukama izmrvite ostatak kore i dodajte u fil. Sve lepo promešajte pa filujte ruske kape. Okolo ih premažite pavlakom, pa ih uvaljajte u rendani kačkavalj.
Dekoracija
Odozgo ih premazite majonezom i stavite masline. Prijatno!