Sastojci

Za 6 osoba

Kora

4 komad/a Jaja

12 supena kašika Brašno T-400

2 dl Jogurta

1 kafena kašičica So

100 ml Ulja

1 komad/a Sargarepa

Fil

200 g Sir

4 supena kašika Pavlaka

100 g Sunka

1 komad/a Kuvano jaje

1 kafena kašičica So

Dekoracija

1 supena kašika Pavlaka

200 g Rendani kackavalj

1 pakovanje/a Masline

Naši proizvodi

Priprema

Kora

Šargarepu narendajte i umutite zajedno sa svim ostalim sastojcima za koru. Izlijte u nauljen pleh i pecite u već zagrejanoj rerni na 200 C oko 15-20 minuta.

Kada se kora ohladi modlicom za kolače ili čašom vadite krugove.

Fil

Fil napravite tako što ćete izmešati 200 gr sira i 3-4 kašike pavlake. Posolite po potrebi. Dodajte zatim sitno iseckanu šunku, narendajte jedno tvrdo kuvano jaje. Rukama izmrvite ostatak kore i dodajte u fil. Sve lepo promešajte pa filujte ruske kape. Okolo ih premažite pavlakom, pa ih uvaljajte u rendani kačkavalj.

Dekoracija

Odozgo ih premazite majonezom i stavite masline. Prijatno!