Bubrezima isecirw zile, dobro ih operite uz cesto nalivanje vode, ostavite sat-dva u sircetu da izvuce neprijatne mirise. Isecite ih na tanke kriske. Luk iseckajte sto sitnije, proprzite na masnoci, pospite ljutom alevom i dinstajte bubrege uz dodavanje vode dok ne omeksaju. Mozak ostavite u mlaku vodu sa sircetom i odstranite mu opnu. U skoro gotove bubrege dodajte mozak i jos malo dinstajte. Na kraju zacinite i pobiberite.
Sastojci
Za 4 osoba
600 g svinjskih bubrega
200 g svinjskog mozga
3 supena kašika Svinjska mast
200 g luka
1 kafena kašičica ljuta aleva paprika
. . Zacin C, biner, sirce
Priprema
Priprema
Bubrezima isecirw zile, dobro ih operite uz cesto nalivanje vode, ostavite sat-dva u sircetu da izvuce neprijatne mirise. Isecite ih na tanke kriske. Luk iseckajte sto sitnije, proprzite na masnoci, pospite ljutom alevom i dinstajte bubrege uz dodavanje vode dok ne omeksaju. Mozak ostavite u mlaku vodu sa sircetom i odstranite mu opnu. U skoro gotove bubrege dodajte mozak i jos malo dinstajte. Na kraju zacinite i pobiberite.