Sastojci

Za 6 osoba

Potrebno je

700 g Brašna

600 g Mleka

10 g Šećera

10 g Soli

30 g Svežeg kvasca

0 Malo Ulja

Priprema

Priprema

U mlako mleko dodati kvasac samo da se otopi u njemu. U vanglicu sipati brašno, so i šećer promešati napraviti udubljenje dodati mleko sa kvascem zamesiti testo pokriti krpom ostaviti 10-15 minuta da odstoji. Uzeti testo pa premesiti, mesiti testo 3 do 5 minuta vratiti testo u vanglicu pokriti krpom ostaviti 30 minuta da odstoji. Nadošlo testo premesiti podeliti na 12 delova svaki deo premesiti i oblikovati kuglu pokriti prijanjajućom foliom ostaviti 15 minuta da odstoje. Uzeti kuglu i oklagijom razvući testo u elipsu umotati kiflu staviti u pleh koji podmazemo sa malo ulja i pospemo brašnom. Uraditi sve isto sa ostatkom testa. Umotane kifle premazati uljem pokriti prijanjajućom foliom i ostaviti pola sata da odstoje. Rernu ugrejati na 200°C kifle peći 15 minuta. Gotove kifle premazati uljem i pokriti krpom. Uživajte!