U mlako mleko dodati kvasac samo da se otopi u njemu. U vanglicu sipati brašno, so i šećer promešati napraviti udubljenje dodati mleko sa kvascem zamesiti testo pokriti krpom ostaviti 10-15 minuta da odstoji. Uzeti testo pa premesiti, mesiti testo 3 do 5 minuta vratiti testo u vanglicu pokriti krpom ostaviti 30 minuta da odstoji. Nadošlo testo premesiti podeliti na 12 delova svaki deo premesiti i oblikovati kuglu pokriti prijanjajućom foliom ostaviti 15 minuta da odstoje. Uzeti kuglu i oklagijom razvući testo u elipsu umotati kiflu staviti u pleh koji podmazemo sa malo ulja i pospemo brašnom. Uraditi sve isto sa ostatkom testa. Umotane kifle premazati uljem pokriti prijanjajućom foliom i ostaviti pola sata da odstoje. Rernu ugrejati na 200°C kifle peći 15 minuta. Gotove kifle premazati uljem i pokriti krpom. Uživajte!
Sastojci
Za 6 osoba
700 g Brašna
600 g Mleka
10 g Šećera
10 g Soli
30 g Svežeg kvasca
0 Malo Ulja
Priprema
Priprema
U mlako mleko dodati kvasac samo da se otopi u njemu. U vanglicu sipati brašno, so i šećer promešati napraviti udubljenje dodati mleko sa kvascem zamesiti testo pokriti krpom ostaviti 10-15 minuta da odstoji. Uzeti testo pa premesiti, mesiti testo 3 do 5 minuta vratiti testo u vanglicu pokriti krpom ostaviti 30 minuta da odstoji. Nadošlo testo premesiti podeliti na 12 delova svaki deo premesiti i oblikovati kuglu pokriti prijanjajućom foliom ostaviti 15 minuta da odstoje. Uzeti kuglu i oklagijom razvući testo u elipsu umotati kiflu staviti u pleh koji podmazemo sa malo ulja i pospemo brašnom. Uraditi sve isto sa ostatkom testa. Umotane kifle premazati uljem pokriti prijanjajućom foliom i ostaviti pola sata da odstoje. Rernu ugrejati na 200°C kifle peći 15 minuta. Gotove kifle premazati uljem i pokriti krpom. Uživajte!
Tagovi