Sastojci

Za 4 osoba

sastojci

2 veze blitve

2 komad/a šargarepe

1 glavica crnog luka

1 supena kašika Dr. Oetker Gustin

2 supena kašika maslinovog ulja

oko 2 l vode

začin

3 kafena kašičica C začina

po ukusu malo peršun

Naši proizvodi

Priprema

priprema

Očistite i detaljno operite blitvu.

priprema

U dve supene kašike maslinovog ulja dodati iseckani crni luk i šargarepu, to malo izdinstati. Pazite da luk ne pregori, dinstajte dok šargarepa ne pusti narandžastu boju.

priprema

Kada je dinstano dodati jednu supenu kašiku gustina, naliti oko dva litra vrele vode i začiniti.

priprema

Opranu i iseckanu blitvu dodati u čorbu i kuvati oko 10 minuta.

priprema

Kada je čorba gotova dodati peršun po ukusu i ostaviti čorbu dok je ringla vruća da se još malo krčka.