Sastaviti sve sastojke za preliv: jaja, jogurt, ulje, griz, prašak za pecivo i posoliti po ukusu. Sve dobro izmešati dok ne dobijete kompaktnu smesu.
Nadev za pitu
Izgnječiti sir i sjedinite sa prethodno umućenim jajima . Posolite po ukusu.
Pita
Jedan “štap” pite se pravi od tri lista kora. Svaki list kore premažite sa prelivom za pitu. Na kraj trećeg lista stavite nadev a potom urolajte pitu. Preliv i nadev podelite na 4-5 delova u zavisnosti od toga koliko listova kora imate.
Pitu premažite odozgo umućenim jajetom i pospite susamom. Peći na 180 C 20 minita. Prijatno!
Sastojci
Za 16 osoba
3 komad/a Jaja
200 ml Jogurt
200 ml Ulje
100 g C Pšenični griz 250g
1 komad/a C Prašak za pecivo
500 g kore za pitu
2 komad/a Jaja
500 g Sir
Naši proizvodi
Priprema
Preliv za kore
Sastaviti sve sastojke za preliv: jaja, jogurt, ulje, griz, prašak za pecivo i posoliti po ukusu. Sve dobro izmešati dok ne dobijete kompaktnu smesu.
Nadev za pitu
Izgnječiti sir i sjedinite sa prethodno umućenim jajima . Posolite po ukusu.
Pita
Jedan “štap” pite se pravi od tri lista kora. Svaki list kore premažite sa prelivom za pitu. Na kraj trećeg lista stavite nadev a potom urolajte pitu. Preliv i nadev podelite na 4-5 delova u zavisnosti od toga koliko listova kora imate.
Pitu premažite odozgo umućenim jajetom i pospite susamom. Peći na 180 C 20 minita. Prijatno!
Tagovi