Bubrege i dzigericu dobro operite i iseckajte na sitnije kockice. Luk ocistite i stavite u serpu s uljem da se przi. U 1l vode stavite 2 kocke za supu, i kad provri iskljucite ringlu. U iznutrice dodajte brasno i dobro izmesajte. Kad luk postane staklast, umesajte bubrege i dzigericu, nalijte supom, poklopite i stavite sa se kuva na srednjoj temperaturi. Dodajte beli luk. Uz povremeno mesanje kuvajte oko 30 minuta. Pred kraj dodajte senf. U 50ml vode razmutite gustin, ulijte u gulas i zacinite po ukusu. Kuvajte jos nekoliko minuta. Pred sluzenje umesajte pavlaku.
Sastojci
Za 5 osoba
600 g Crnog luka
800 g Svinjskih bubrega
800 g Svinjske crne dzigerice
2 Kocke Za supu
2 supena kašika Brasna
2 supena kašika Dr. Oetker Gustin
1 supena kašika Senfa
1 supena kašika Belog luka u granulama
50 ml Vode
100 ml Kisele pavlake
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Bubrege i dzigericu dobro operite i iseckajte na sitnije kockice. Luk ocistite i stavite u serpu s uljem da se przi. U 1l vode stavite 2 kocke za supu, i kad provri iskljucite ringlu. U iznutrice dodajte brasno i dobro izmesajte. Kad luk postane staklast, umesajte bubrege i dzigericu, nalijte supom, poklopite i stavite sa se kuva na srednjoj temperaturi. Dodajte beli luk. Uz povremeno mesanje kuvajte oko 30 minuta. Pred kraj dodajte senf. U 50ml vode razmutite gustin, ulijte u gulas i zacinite po ukusu. Kuvajte jos nekoliko minuta. Pred sluzenje umesajte pavlaku.