Sastojci

Za 5 osoba

Potrebno

600 g Crnog luka

800 g Svinjskih bubrega

800 g Svinjske crne dzigerice

2 Kocke Za supu

2 supena kašika Brasna

2 supena kašika Dr. Oetker Gustin

1 supena kašika Senfa

1 supena kašika Belog luka u granulama

50 ml Vode

100 ml Kisele pavlake

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Bubrege i dzigericu dobro operite i iseckajte na sitnije kockice. Luk ocistite i stavite u serpu s uljem da se przi. U 1l vode stavite 2 kocke za supu, i kad provri iskljucite ringlu. U iznutrice dodajte brasno i dobro izmesajte. Kad luk postane staklast, umesajte bubrege i dzigericu, nalijte supom, poklopite i stavite sa se kuva na srednjoj temperaturi. Dodajte beli luk. Uz povremeno mesanje kuvajte oko 30 minuta. Pred kraj dodajte senf. U 50ml vode razmutite gustin, ulijte u gulas i zacinite po ukusu. Kuvajte jos nekoliko minuta. Pred sluzenje umesajte pavlaku.