Sitno iseckan luk propržiti na malo ulja. Kada postane staklast dodati alevu papriku pa šargarepu na kolutiće i meso na kockice prethodno isečeno. Proprziti malo pa naliti sa 2-3 dl vode i dinstati oko 20 minuta, dok meso ne postane meko. Posoliti i dodati začine. Kada meso omekša dodati grašak i krompir i sipati vode da ogrezne i kuvati na tihoj vatri još 20-ak minuta zavisi od graška. . U zavisnosti od gustine može se dodati i brašno razmućeno sa malo vode. Ja obično dodam jer ne volim previše retko jelo. Krčkati još par minuta da se dobije željena gustina. Dodati flekice na samom kraju. Prijatno!
Sastojci
Za 4 osoba
500 gr Svinjsko meso od buta
500 gr Grašak
1 glavica Luk
2 komad/a Šargarepa
3-4 komada Krompira
- saka Flekica(testenina)
po potrebi UIje
po ukusu So, Biber, Suvi zacin,aleva paprika
2 supena kašika Brašno T-400
oko 1 l Voda
Priprema
Priprema
Sitno iseckan luk propržiti na malo ulja. Kada postane staklast dodati alevu papriku pa šargarepu na kolutiće i meso na kockice prethodno isečeno. Proprziti malo pa naliti sa 2-3 dl vode i dinstati oko 20 minuta, dok meso ne postane meko. Posoliti i dodati začine. Kada meso omekša dodati grašak i krompir i sipati vode da ogrezne i kuvati na tihoj vatri još 20-ak minuta zavisi od graška. . U zavisnosti od gustine može se dodati i brašno razmućeno sa malo vode. Ja obično dodam jer ne volim previše retko jelo. Krčkati još par minuta da se dobije željena gustina. Dodati flekice na samom kraju. Prijatno!
Tagovi