Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci

500 gr Svinjsko meso od buta

500 gr Grašak

1 glavica Luk

2 komad/a Šargarepa

3-4 komada Krompira

- saka Flekica(testenina)

po potrebi UIje

po ukusu So, Biber, Suvi zacin,aleva paprika

2 supena kašika Brašno T-400

oko 1 l Voda

Priprema

Priprema

Sitno iseckan luk propržiti na malo ulja. Kada postane staklast dodati alevu papriku pa šargarepu na kolutiće i meso na kockice prethodno isečeno. Proprziti malo pa naliti sa 2-3 dl vode i dinstati oko 20 minuta, dok meso ne postane meko. Posoliti i dodati začine. Kada meso omekša dodati grašak i krompir i sipati vode da ogrezne i kuvati na tihoj vatri još 20-ak minuta zavisi od graška. . U zavisnosti od gustine može se dodati i brašno razmućeno sa malo vode. Ja obično dodam jer ne volim previše retko jelo. Krčkati još par minuta da se dobije željena gustina. Dodati flekice na samom kraju. Prijatno!