Prvo rastopite 200 g margarina sa 100 g čokolade i ostavite da se ohladi, ne mora skroz.Uključite rernu na 180 stepeni i obložite pek papirom manju tepsiju. Umutite cela jaja sa šećerom dok ne postanu penasta.Kasikom umešajte brašno i prašak za pecivo, potom rastpoljenu čokoladu i margarin. Odmah izlijte u tepsiju i pecite oko 25-30 minuta.– Vrelu koru prelijte čokoladnim mlekom i ostavite da se hladi.– Kuvajte oko 3 mnuta slatku pavlaku, čokoladu i margarin pa prelijte preko hladne kore. Ostavite da se hladi nekih 20 minuta na sobnoj temperaturi potom u frižideru nekoliko sati.– Isecite kocke i poslužite.
Sastojci
Za 10 osoba
5 jaja
8 kasike Šećer
100 g cokolade za kolace
200 g Margarin
4 kasike Brašno T-400
1 Dr. Oetker Prašak za pecivo
korica limuna
malo So
100 ml Mleko
5 kasika cokoladnog mleka
500 ml slatke pavlake
50 g Margarin
100 g Čokolada
Naši proizvodi
Priprema
priprema
Prvo rastopite 200 g margarina sa 100 g čokolade i ostavite da se ohladi, ne mora skroz.Uključite rernu na 180 stepeni i obložite pek papirom manju tepsiju. Umutite cela jaja sa šećerom dok ne postanu penasta.Kasikom umešajte brašno i prašak za pecivo, potom rastpoljenu čokoladu i margarin. Odmah izlijte u tepsiju i pecite oko 25-30 minuta.– Vrelu koru prelijte čokoladnim mlekom i ostavite da se hladi.– Kuvajte oko 3 mnuta slatku pavlaku, čokoladu i margarin pa prelijte preko hladne kore. Ostavite da se hladi nekih 20 minuta na sobnoj temperaturi potom u frižideru nekoliko sati.– Isecite kocke i poslužite.
Tagovi