Sastojci

Za 12 osoba

Sastojci:

4 komada jaja

9 kašika šećera

20 kašika mleka

300 gr mlevene plazme

Preliv:

1,5 litara mleka

150 gr šećera

Naši proizvodi

Priprema

Priprema:

Odvojte belanca od žumanaca. Umutite belanca u čvrst sneg pa postepeno dodajte šećer i vanilu, Kada se sav šećer rastopi, dodajte žumanca i mutite najmanjom brzinom još minut-dva a zatim dodajte mleko, griz, keks i prašak za pecivo. Sve dobro sjedinite, sipajte u odgovarajući pleh koji ste predhodno podmazali uljem i posuli brašnom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 st.oko pola sata (zavisno od rerne).

         

           

Priprema:

Za to vreme u sud sipajte šećer da se otopi i kada dobije karamel boju, dodajte mleko pa kuvajte dok se sav šećer ne istopi. 

Prelivanje:

Pečen koh izvadite iz rerne i odmah ga prelijte vrelim prelivom. Ostavite da se dobro ohladi u frižideru, zatim ga secite na željene kocke i poslužite. Prijatno!