Za 4 osoba
1 kg skuša
1 komad/a limun
1 supena kašika alkoholno sirće
po ukusu so
po ukusu suvi biljni začin
po ukusu beli luk
po potrebi peršun
Priprema:
Skušu odmrznuti,očistiti,oprati i iseći na komade.
U tiganj usuti ulje,poređati komade skuše,posoliti i preliti sirćetom i rasporediti kolutove limuna.
Dinstati na laganoj vatri(uz dodavanje vode)dok meso ribe ne počne da se odvaja od kostiju.
Skloniti sa vatre,očistiti meso od kostiju,posuti ga suvim biljnim zaćinom,seckanim belim lukom i peršunom.
Prijatno!
Sastojci
Za 4 osoba
1 kg skuša
1 komad/a limun
1 supena kašika alkoholno sirće
po ukusu so
po ukusu so
po ukusu suvi biljni začin
po ukusu beli luk
po potrebi peršun
Priprema
Priprema:
Skušu odmrznuti,očistiti,oprati i iseći na komade.
U tiganj usuti ulje,poređati komade skuše,posoliti i preliti sirćetom i rasporediti kolutove limuna.
Dinstati na laganoj vatri(uz dodavanje vode)dok meso ribe ne počne da se odvaja od kostiju.
Skloniti sa vatre,očistiti meso od kostiju,posuti ga suvim biljnim zaćinom,seckanim belim lukom i peršunom.
Prijatno!
Tagovi