Za 4 osoba
1 glavica mladog kupusa - oko 2 kg
500-600 g junetine
1 glavica crnog luka
2 list lorbera
1 supena kašika suvog začina
1 supena kašika aleve paprike
4 komad/a šargarepe
100 ml ulja
1 kafena kašičica soli
1 kafena kašičica bibera
Mladi kupus sa junetinom
Kupus očistiti i iseći na kockice. Šargarepu očistiti i iseći na kružiće.
Junetinu iseći na kockice. Luk očistiti i sitno iseći.
Propržiti sitno seckani luk, dodati junetinu i šargarepu, još malo prodinstati.
Dodati začine i kupus. Naliti malo vode. Pustiti kupus da se dinsta u sopstvenom soku.
U koliko želite čorbastije dodajte više vode.
Sastojci
Za 4 osoba
1 glavica mladog kupusa - oko 2 kg
500-600 g junetine
1 glavica crnog luka
2 list lorbera
1 supena kašika suvog začina
1 supena kašika aleve paprike
4 komad/a šargarepe
100 ml ulja
1 kafena kašičica soli
1 kafena kašičica bibera
Priprema
Mladi kupus sa junetinom
Kupus očistiti i iseći na kockice. Šargarepu očistiti i iseći na kružiće.
Junetinu iseći na kockice. Luk očistiti i sitno iseći.
Propržiti sitno seckani luk, dodati junetinu i šargarepu, još malo prodinstati.
Dodati začine i kupus. Naliti malo vode. Pustiti kupus da se dinsta u sopstvenom soku.
U koliko želite čorbastije dodajte više vode.
Tagovi