Tikvice i plavi patlidžan oljuštiti i izrendati u činiju pa promešati rukom.
U drugu činiju izrendati krompir.
U šerpu sipati malo ulja, dodati sitno iseckan crni luk i dinstati, dodati mleveno meso i začine i propržiti.
U vatrostalnu činiju staviti polovinu izrendanog krompira, na krompir staviti polovinu izrendanih tikvica sa patlidžanom, pa zatim staviti svo mleveno meso koje smo prethodno upržili, na meso ide ostatak tikvica sa patlidžanom i na kraju ostatak krompira.
U činiju umutiti viljuškom dva jajeta, dodati začine po želji, dodati kiselu pavlaku, gustin i jogurt i sve lepo izmešati pa preliti preko krompira.
Sastojci
Za 6 osoba
2 Kom Tikvice
1 Kom Plavi patlidžan
8 Kom Krompir
1 Kom Luk
500 g Mleveno meso
2 Kom Jaje
5 supena kašika Kisela pavlaka
2 Šolje Jogurt
1 prstohvat/a Soli
1 prstohvat/a Biber
1 malo Ulje
1 prstohvat/a C Soda bikarbona
1 kafena kašičica Dr. Oetker Gustin
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Tikvice i plavi patlidžan oljuštiti i izrendati u činiju pa promešati rukom.
U drugu činiju izrendati krompir.
U šerpu sipati malo ulja, dodati sitno iseckan crni luk i dinstati, dodati mleveno meso i začine i propržiti.
U vatrostalnu činiju staviti polovinu izrendanog krompira, na krompir staviti polovinu izrendanih tikvica sa patlidžanom, pa zatim staviti svo mleveno meso koje smo prethodno upržili, na meso ide ostatak tikvica sa patlidžanom i na kraju ostatak krompira.
U činiju umutiti viljuškom dva jajeta, dodati začine po želji, dodati kiselu pavlaku, gustin i jogurt i sve lepo izmešati pa preliti preko krompira.
SAVET
Obavezno poslužiti sa kiselom pavlakom ❤️
Tagovi