Sastojci

Za 10 osoba

Sastojci:

2 komada jaja

150 gr šećera

12 kašika ulja

12 kašika mleka

12 kašika griza

12 kašika brašna

200 gr mlevenih oraha

50 gr seckanih oraha

1 nepuna kesica C Prašak za pecivo

Sirup (agdu):

500 gr šećera

2,5 dl vode

Naši proizvodi

Priprema

Priprema:

 Umutite penasto jaja sa šećerom a zatim dodajte mleko, ulje, griz, mlevene orahe i na kraju brašno sa praškom za pecivo. Masu izručite u podmazan i brašnom posut četvrtast pleh. Odozgo pospite seckane orahe i pecite oko 35 minuta na 180 stepeni, dok lepo ne porumeni.            

Ja volim ukus karamela, pa zbog toga ovu baklavu prelivam sirupom koji pripremam na ovaj način: šećer stavim da se malo otopi (karamelizuje) u suvoj šerpi, tada dodam vodu i skuvam ređe nego za slatko. Ostavim da se sirup ohladi.            

Ispečenu i ohlađenu baklavu isecite na kocke ili rombove i prelijte sirupom.