Sastojci

Za 8 osoba

Potrebno

500 g Kupovnih kora

500 g Sira

4 komad/a Jaja

180 ml Jogurta

180 ml Kisele vode

100 ml Ulja

1/2 kafena kašičica Soli

1 supena kašika Susama

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Od pakovanja gotovih kora izdvojiti 5 celih, a ostale iseći na trake širine prsta. U dubljoj posudi umutiti penasto jaja, dodati jogurt, kiselu vodu, ulje, prasak za pecivo, so, slusam i na kraju usitnjeni sir. Sve umešati u kompaktnu smesu varjačom.

Pleh nauljiti sa svih strana. Na dnu pleha poređati 3 čitave kore tako da im polovina prelazi preko ivice, zatim na dno pleha staviti jednu celu koru.

Isečene trake od kora ubaciti u smesu sa sirom, dobro promešati i izručiti u pleh.

Prekriti krajevima od prethodno stavljene 3 kore i ušuškati preostalom celom korom.

Ovako pripremljenu pitu premazati uljem i po želji posuti susamom, lanom, parmezanom, ... Peći u zagrejanoj rerni 30min na 180°C.