U 800 ml mleka dodati 8 kasika šećra i vanilin šećer. Pustiti da provri. Dodati želatin i ostaviti da se malo prohladi da bi želatin nabubrio / oko 10-15 minuta /. Pre stvljanja u vruće mleko želatin umutitie sa 200 ml mleka pa dodajte. .Neophodno je brzo mešanje da bi se želatin što pre istopio. Stavite fil da se stegne na gustinu pavlake,u frizider ili zamrzivac.
Kada se zelatin stegao,umutite slag sa hladnim mlekom i kremfiksom.Slag dodajte u zelatin u mutite mikserom dok ne dobijete gust krem. Ovaj fil podelite na tri dela,u jedan dodajte plazma keks,u drugi umucen sladoled od vanile.(muti se sa 100 ml. hladnog mleka).U treci dodati umucen sladoled stracatela(isto sa 100 ml hladnog mleka).
U kalup za tortu staviiti papir. Prvo staviti deo sa plazmom, pa deo sa jagodama i na kraju deo sa straćatelom.
Torta treba da se dobro stegne što znači služiti je sutradan.
Možete koristiti bilo koju kombinaciju sladoleda po želji.
Sastojci
Za 12 osoba
1 l mleka
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
8 supena kašika šećera
2 kesica/e Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
3 kesica/e C Želatin
500 g C Šlag classic
400 ml mleka
1 kesica/e C Eskimko sa ukusom stracciatella
100 ml mleka
1 kesica/e C Eskimko sa ukusom vanilina
100 ml mleka
1 kesica/e Dr. Oetker Kremfix
300 g plazme
Naši proizvodi
Priprema
Prava sladoled torta
U 800 ml mleka dodati 8 kasika šećra i vanilin šećer. Pustiti da provri. Dodati želatin i ostaviti da se malo prohladi da bi želatin nabubrio / oko 10-15 minuta /. Pre stvljanja u vruće mleko želatin umutitie sa 200 ml mleka pa dodajte. .Neophodno je brzo mešanje da bi se želatin što pre istopio. Stavite fil da se stegne na gustinu pavlake,u frizider ili zamrzivac.
Kada se zelatin stegao,umutite slag sa hladnim mlekom i kremfiksom.Slag dodajte u zelatin u mutite mikserom dok ne dobijete gust krem. Ovaj fil podelite na tri dela,u jedan dodajte plazma keks,u drugi umucen sladoled od vanile.(muti se sa 100 ml. hladnog mleka).U treci dodati umucen sladoled stracatela(isto sa 100 ml hladnog mleka).
U kalup za tortu staviiti papir. Prvo staviti deo sa plazmom, pa deo sa jagodama i na kraju deo sa straćatelom.
Torta treba da se dobro stegne što znači služiti je sutradan.
Možete koristiti bilo koju kombinaciju sladoleda po želji.
Tagovi