Recept za nagradni konkurs: Baš savršeno, baš puding!

Sastojci

Za 12 osoba

Kora:

450 g piskote (stark)

250 ml mleka (za potapanje)

Krem:

150g g secera

4 supena kašika Dr. Oetker Gustin

250 g Margarin

100 g Dr. Oetker Čoko komadići

500 ml mleka

Dekoracija:

nekoliko komad/a bobicastog voca (borovnice, maline, kupine)

Naši proizvodi

Priprema

Priprema kreme:

Prvo napraviti kreme. Odvojiti po 100ml mleka (od 500), posebno razumutiti puding od vanile i cokolade, dodati gustin, dobro sjediniti da nema grudvica I sipati smesu u toplo mleko, pojacati temperaturu ringle I mesati bez prestanka dok se ne napravi gust krem. Pokriti prozirnom folijom da se ne napravi kora na povrsini I ostaviti da se ohladi.

U medjuvremenu umutiti margarin I istopiti cokoladu na pari.

U ohladjen krem dodavati umucen margarin I lagano mutiti mikserom da se sjedini. Zatim u deo kreme sa pudingom od cokolade dodati otopljenu cokoladu a u krem sa pudingom od vanile vanil secer.

Slag umutiti sa mlekom ili kiselom vodom. 1/3 odvojiti za izmdju vanil I cokoladne kreme, ostatak ide za preko I za dekorisanje.

Priprema kore:

Mleko za potapanje piskota treba da bude mlako, nikako toplo ili vruce. Idealno nakvasene piskote bice na sledeci nacin: uzeti 6 piskota naslaganih jedna na drugu I samo ih provuci kroz mleko bez zadrzavanja. Mozda ce vam se ciniti da to nije dovoljno ali one upiju dodatnu vlagu od kremova I na taj nacin ce se izbeci raspadanje prilikom secenja.

Slaganje:

Oko kalupa poredjati jedan obruc piskota sa odsecenim vrhovima, ostatak poredjati po dnu I izmedju kremova, znaci redosled je sledeci: piskote, cokoladni krem, slag, piskote, vanil krem, slag.

Dekorisati bobicastim vocem zavisno od sezone kada se torta pravi.