nekoliko komad/a
bobicastog voca (borovnice, maline, kupine)
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kreme:
Prvo napraviti kreme. Odvojiti po 100ml mleka (od 500), posebno razumutiti puding od vanile i cokolade, dodati gustin, dobro sjediniti da nema grudvica I sipati smesu u toplo mleko, pojacati temperaturu ringle I mesati bez prestanka dok se ne napravi gust krem. Pokriti prozirnom folijom da se ne napravi kora na povrsini I ostaviti da se ohladi.
U medjuvremenu umutiti margarin I istopiti cokoladu na pari.
U ohladjen krem dodavati umucen margarin I lagano mutiti mikserom da se sjedini. Zatim u deo kreme sa pudingom od cokolade dodati otopljenu cokoladu a u krem sa pudingom od vanile vanil secer.
Slag umutiti sa mlekom ili kiselom vodom. 1/3 odvojiti za izmdju vanil I cokoladne kreme, ostatak ide za preko I za dekorisanje.
Priprema kore:
Mleko za potapanje piskota treba da bude mlako, nikako toplo ili vruce. Idealno nakvasene piskote bice na sledeci nacin: uzeti 6 piskota naslaganih jedna na drugu I samo ih provuci kroz mleko bez zadrzavanja. Mozda ce vam se ciniti da to nije dovoljno ali one upiju dodatnu vlagu od kremova I na taj nacin ce se izbeci raspadanje prilikom secenja.
Slaganje:
Oko kalupa poredjati jedan obruc piskota sa odsecenim vrhovima, ostatak poredjati po dnu I izmedju kremova, znaci redosled je sledeci: piskote, cokoladni krem, slag, piskote, vanil krem, slag.
Dekorisati bobicastim vocem zavisno od sezone kada se torta pravi.
Recept za nagradni konkurs: Baš savršeno, baš puding!
Sastojci
Za 12 osoba
450 g piskote (stark)
250 ml mleka (za potapanje)
2 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
2 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom crne čokolade
150g g secera
4 supena kašika Dr. Oetker Gustin
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
250 g Margarin
100 g Dr. Oetker Čoko komadići
200 g Dr. Oetker Šlag pena
500 ml mleka
nekoliko komad/a bobicastog voca (borovnice, maline, kupine)
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kreme:
Prvo napraviti kreme. Odvojiti po 100ml mleka (od 500), posebno razumutiti puding od vanile i cokolade, dodati gustin, dobro sjediniti da nema grudvica I sipati smesu u toplo mleko, pojacati temperaturu ringle I mesati bez prestanka dok se ne napravi gust krem. Pokriti prozirnom folijom da se ne napravi kora na povrsini I ostaviti da se ohladi.
U medjuvremenu umutiti margarin I istopiti cokoladu na pari.
U ohladjen krem dodavati umucen margarin I lagano mutiti mikserom da se sjedini. Zatim u deo kreme sa pudingom od cokolade dodati otopljenu cokoladu a u krem sa pudingom od vanile vanil secer.
Slag umutiti sa mlekom ili kiselom vodom. 1/3 odvojiti za izmdju vanil I cokoladne kreme, ostatak ide za preko I za dekorisanje.
Priprema kore:
Mleko za potapanje piskota treba da bude mlako, nikako toplo ili vruce. Idealno nakvasene piskote bice na sledeci nacin: uzeti 6 piskota naslaganih jedna na drugu I samo ih provuci kroz mleko bez zadrzavanja. Mozda ce vam se ciniti da to nije dovoljno ali one upiju dodatnu vlagu od kremova I na taj nacin ce se izbeci raspadanje prilikom secenja.
Slaganje:
Oko kalupa poredjati jedan obruc piskota sa odsecenim vrhovima, ostatak poredjati po dnu I izmedju kremova, znaci redosled je sledeci: piskote, cokoladni krem, slag, piskote, vanil krem, slag.
Dekorisati bobicastim vocem zavisno od sezone kada se torta pravi.