Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju

Sastojci

Za 6 osoba

Kora

350 g brašna

200 g Svinjska mast

150 g Šećer

3 komad/a Žumanca

1/2 dl Mleko

1 kafena kašičica C Soda bikarbona

Fil

3 komad/a Belanca

200 g Šećer

750 g Sitan sir

1 supena kašika brašno

1 komad/a Limun

50 g Suvo grožđe

Dekoracija

Naši proizvodi

Priprema

Priprema kora

Umutiti masnoću, šećer i žumancad. Može i mikserom. Sodu pomešati sa brašnom i postepeno dodavati u masu sa jajima. Ako je testo tvrdo dodavati pomalo mleko.

Na radnoj podlozi posutoj brašnom doraditi testo i podeliti na dva dela. Ostaviti u frižider dok se priprema fil, odnosno 1/2 do 1 sata.

Priprema fila

Ulupati belancad sa šećerom, dodati brašno i rendanu koru limuna. Zatim polako mešajući dodati sir i suvo grođe.

Postupak

Na namazan i pobrašnavljen pleh staviti prvu koru koju ste oklagijom rastanjili na podlozi.

Na koru rasporediti ceo fil i na fil druga kora. Gornju koru malo izbockajte viljuškom i pecite u rerni na temperaturi od 180-200 stepeni.

Gore kao dekoracija šećer u prahu.