Umutiti masnoću, šećer i žumancad. Može i mikserom. Sodu pomešati sa brašnom i postepeno dodavati u masu sa jajima. Ako je testo tvrdo dodavati pomalo mleko.
Na radnoj podlozi posutoj brašnom doraditi testo i podeliti na dva dela. Ostaviti u frižider dok se priprema fil, odnosno 1/2 do 1 sata.
Priprema fila
Ulupati belancad sa šećerom, dodati brašno i rendanu koru limuna. Zatim polako mešajući dodati sir i suvo grođe.
Postupak
Na namazan i pobrašnavljen pleh staviti prvu koru koju ste oklagijom rastanjili na podlozi.
Na koru rasporediti ceo fil i na fil druga kora. Gornju koru malo izbockajte viljuškom i pecite u rerni na temperaturi od 180-200 stepeni.
Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju
Sastojci
Za 6 osoba
350 g brašna
200 g Svinjska mast
150 g Šećer
3 komad/a Žumanca
1/2 dl Mleko
1 kafena kašičica C Soda bikarbona
3 komad/a Belanca
200 g Šećer
750 g Sitan sir
1 supena kašika brašno
1 komad/a Limun
50 g Suvo grožđe
malo C Šećer u prahu 250g
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kora
Umutiti masnoću, šećer i žumancad. Može i mikserom. Sodu pomešati sa brašnom i postepeno dodavati u masu sa jajima. Ako je testo tvrdo dodavati pomalo mleko.
Na radnoj podlozi posutoj brašnom doraditi testo i podeliti na dva dela. Ostaviti u frižider dok se priprema fil, odnosno 1/2 do 1 sata.
Priprema fila
Ulupati belancad sa šećerom, dodati brašno i rendanu koru limuna. Zatim polako mešajući dodati sir i suvo grođe.
Postupak
Na namazan i pobrašnavljen pleh staviti prvu koru koju ste oklagijom rastanjili na podlozi.
Na koru rasporediti ceo fil i na fil druga kora. Gornju koru malo izbockajte viljuškom i pecite u rerni na temperaturi od 180-200 stepeni.
Gore kao dekoracija šećer u prahu.
Tagovi