U 1,4 l vode kratko prokuvati batake i karabatake i izvaditi iz vode od koje se moze napraviti supa.
Krompir oljuštiti, oprati iseći na manje komade i staviti u vatrostalnu činiju premazanu sa 1,5 kašikom masti i 100 ml vode. Peći u rerni na 200C oko pola sata.
Kuvane batake i karabatake premazati ostatkom masti i posuti začinom za pečenu piletinu.
Krompir izvaditi iz rerne,promešati i preko poredjati batake sa karabatkovima pa vratiti u rernu da se zapeku i dobiju zlatno braon boju.
Sastojci
Za 5 osoba
5 komad/a batak i karabatak
1 kg Krompir
2 supena kašika Svinjska mast
1 kesica/e Začin za pečenu piletinu
1,5 l Voda
Priprema
Priprema
U 1,4 l vode kratko prokuvati batake i karabatake i izvaditi iz vode od koje se moze napraviti supa.
Krompir oljuštiti, oprati iseći na manje komade i staviti u vatrostalnu činiju premazanu sa 1,5 kašikom masti i 100 ml vode. Peći u rerni na 200C oko pola sata.
Kuvane batake i karabatake premazati ostatkom masti i posuti začinom za pečenu piletinu.
Krompir izvaditi iz rerne,promešati i preko poredjati batake sa karabatkovima pa vratiti u rernu da se zapeku i dobiju zlatno braon boju.
Služiti uz salatu po želji.
Tagovi