Za 4 osoba
2 glavice crni luk
po potrebi ulje
200 g kisela pavlaka
po potrebi voda
po ukusu so
1 kafena kašičica C Začin iz bašte
100 g brašno T-400
500 g svinjska džigerica
50 g C Pirinač
Prvi korak:
Svinjsku džigericu iseći na parčad željene veličine(najbolje na uže,a duže komade).
Posoliti i ostaviti da odstoji u frižideru dok pripremate sos.
Priprema sosa:
Na zagrejanom ulju prodinstati sitno seckan crni luk.
Džigericu uvaljati u brašno i dodati u prodinstan luk.Umešati C Začin iz bašte,naliti vodom i dinstati(uz dolivanje vode),dok džigerica ne omekša.
Kiselu pavlaku razmutiti ručnom žicom za mućenje,sjediniti sa džigericom i ukrčkati još petnaestak minuta(ukoliko je potrebno posoliti).
C Pirinač obariti u posoljenoj vodi.
Serviranje:
Na sredinu tacne staviti obaren C Pirinač,okolo rasporediti džigericu i poslužiti.
Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju
Sastojci
Za 4 osoba
2 glavice crni luk
po potrebi ulje
200 g kisela pavlaka
po potrebi voda
po ukusu so
1 kafena kašičica C Začin iz bašte
100 g brašno T-400
500 g svinjska džigerica
50 g C Pirinač
Priprema
Prvi korak:
Svinjsku džigericu iseći na parčad željene veličine(najbolje na uže,a duže komade).
Posoliti i ostaviti da odstoji u frižideru dok pripremate sos.
Priprema sosa:
Na zagrejanom ulju prodinstati sitno seckan crni luk.
Džigericu uvaljati u brašno i dodati u prodinstan luk.Umešati C Začin iz bašte,naliti vodom i dinstati(uz dolivanje vode),dok džigerica ne omekša.
Kiselu pavlaku razmutiti ručnom žicom za mućenje,sjediniti sa džigericom i ukrčkati još petnaestak minuta(ukoliko je potrebno posoliti).
C Pirinač obariti u posoljenoj vodi.
Serviranje:
Na sredinu tacne staviti obaren C Pirinač,okolo rasporediti džigericu i poslužiti.
Tagovi