Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju

Sastojci

Za 4 osoba

Za sos:

2 glavice crni luk

po potrebi ulje

200 g kisela pavlaka

po potrebi voda

po ukusu so

1 kafena kašičica C Začin iz bašte

Za valjanje džigerice:

100 g brašno T-400

I još:

500 g svinjska džigerica

50 g C Pirinač

Priprema

Prvi korak:

Svinjsku džigericu iseći na parčad željene veličine(najbolje na uže,a duže komade).

Posoliti i ostaviti da odstoji u frižideru dok pripremate sos.

Priprema sosa:

Na zagrejanom ulju prodinstati sitno seckan crni luk.

Džigericu uvaljati u brašno i dodati u prodinstan luk.Umešati C Začin iz bašte,naliti vodom i dinstati(uz dolivanje vode),dok džigerica ne omekša.

Kiselu pavlaku razmutiti ručnom žicom za mućenje,sjediniti sa džigericom i ukrčkati još petnaestak minuta(ukoliko je potrebno posoliti).

C Pirinač obariti u posoljenoj vodi.

Serviranje:

Na sredinu tacne staviti obaren C Pirinač,okolo rasporediti džigericu i poslužiti.