Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci:

4 komada bataka

4 komada karabataka

3-4 komada paradajza

3.4 komada paprike

1 veća glavica crnog luka

3-4 čena belog luka

2 supene kašike ulja

1 vezica seckanog peršunvog lista

1 kafena kašičica crvene mlevene paprike

pola kafene kašičice kurkume

1 kafena kašičice soli

1 kafena kašičica vegete

- malo bibera

100 g kuvanog pirinča

Priprema

Priprema:

1. Očistite i iseckajte luk. Operite batake i karabatake.

2. Luk i batake pržite na vrelom ulju nekoliko minuta, pa dodajte 2-3 dl vode i dinstajte oko 60 minuta. Za to vreme operite papriku i paradajz, isecite ih na kolutove ili kockice.

3. Meso začinite mlevenom paprikom i kurkumom, zatim dodajte papriku, paradajz, iseckan beli luk, peršunov list, so, vegetu i malo bibera. Kuvajte još 30 minuta. Povremeno promešajte i po potrebi dodajte vode.

4. Gotov đuveč poslužite uz kuvani pirinač. Prijatno!