1. Očistite i iseckajte luk. Operite batake i karabatake.
2. Luk i batake pržite na vrelom ulju nekoliko minuta, pa dodajte 2-3 dl vode i dinstajte oko 60 minuta. Za to vreme operite papriku i paradajz, isecite ih na kolutove ili kockice.
3. Meso začinite mlevenom paprikom i kurkumom, zatim dodajte papriku, paradajz, iseckan beli luk, peršunov list, so, vegetu i malo bibera. Kuvajte još 30 minuta. Povremeno promešajte i po potrebi dodajte vode.
4. Gotov đuveč poslužite uz kuvani pirinač. Prijatno!
Sastojci
Za 4 osoba
4 komada bataka
4 komada karabataka
3-4 komada paradajza
3.4 komada paprike
1 veća glavica crnog luka
3-4 čena belog luka
2 supene kašike ulja
1 vezica seckanog peršunvog lista
1 kafena kašičica crvene mlevene paprike
pola kafene kašičice kurkume
1 kafena kašičice soli
1 kafena kašičica vegete
- malo bibera
100 g kuvanog pirinča
Priprema
Priprema:
1. Očistite i iseckajte luk. Operite batake i karabatake.
2. Luk i batake pržite na vrelom ulju nekoliko minuta, pa dodajte 2-3 dl vode i dinstajte oko 60 minuta. Za to vreme operite papriku i paradajz, isecite ih na kolutove ili kockice.
3. Meso začinite mlevenom paprikom i kurkumom, zatim dodajte papriku, paradajz, iseckan beli luk, peršunov list, so, vegetu i malo bibera. Kuvajte još 30 minuta. Povremeno promešajte i po potrebi dodajte vode.
4. Gotov đuveč poslužite uz kuvani pirinač. Prijatno!
Tagovi