Staviti u šerpu vodu i ulje, da provri, pa skloniti sa vatre i dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Vratiti na vatru i brzo mešati, dok se ne stvori kompaktno testo koje se odvaja od ivica šerpe. U prohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje, stalno mešajući. Formirati krofnice na plehu obloženom pek papirom. Potrebno je ostaviti dovoljno razmaka, jer krofne narastu prilikom pečenja. Peći u rerni. Rerna se ne sme otvarati prilikom pečenja. Pečene krofnice ostaviti u plehu da se ohlade.
Za krem umutiti žumanca sa šećerom i brašnom, razmutiti sa malo hladnog mleka. Ostatak mleka staviti da provri, pa sipati krem od žumanaca i kuvati da se zgusne. Gotov krem skinuti sa vatre i u ohlađeno dodati puter i vanilin šećer i burbon vanilin šećer. Mutiti dok krem ne postane gladak. Ohlađene krofne raseći, filovati kremom i posuti šećerom u prahu.
Sastojci
Za 8 osoba
250 ml Voda
100 ml Ulje
150 g Brašno
1,5 kesica/e C Prašak za pecivo
4 komad/a Jaja
1 l Mleko
4 komad/a Žumanca
5 supena kašika Šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
5 supena kašika Brašno
150 g Puter
100 g C Šećer u prahu 250g
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Staviti u šerpu vodu i ulje, da provri, pa skloniti sa vatre i dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Vratiti na vatru i brzo mešati, dok se ne stvori kompaktno testo koje se odvaja od ivica šerpe. U prohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje, stalno mešajući. Formirati krofnice na plehu obloženom pek papirom. Potrebno je ostaviti dovoljno razmaka, jer krofne narastu prilikom pečenja. Peći u rerni. Rerna se ne sme otvarati prilikom pečenja. Pečene krofnice ostaviti u plehu da se ohlade.
Za krem umutiti žumanca sa šećerom i brašnom, razmutiti sa malo hladnog mleka. Ostatak mleka staviti da provri, pa sipati krem od žumanaca i kuvati da se zgusne. Gotov krem skinuti sa vatre i u ohlađeno dodati puter i vanilin šećer i burbon vanilin šećer. Mutiti dok krem ne postane gladak. Ohlađene krofne raseći, filovati kremom i posuti šećerom u prahu.
Tagovi