Sastojci

Za 8 osoba

Krofne

250 ml Voda

100 ml Ulje

150 g Brašno

4 komad/a Jaja

Fil

1 l Mleko

4 komad/a Žumanca

5 supena kašika Šećer

5 supena kašika Brašno

150 g Puter

Dekoracija

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Staviti u šerpu vodu i ulje, da provri, pa skloniti sa vatre i dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Vratiti na vatru i brzo mešati, dok se ne stvori kompaktno testo koje se odvaja od ivica šerpe. U prohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje, stalno mešajući. Formirati krofnice na plehu obloženom pek papirom. Potrebno je ostaviti dovoljno razmaka, jer krofne narastu prilikom pečenja. Peći u rerni. Rerna se ne sme otvarati prilikom pečenja. Pečene krofnice ostaviti u plehu da se ohlade.

Za krem umutiti žumanca sa šećerom i brašnom, razmutiti sa malo hladnog mleka. Ostatak mleka staviti da provri, pa sipati krem od žumanaca i kuvati da se zgusne. Gotov krem skinuti sa vatre i u ohlađeno dodati puter i vanilin šećer i burbon vanilin šećer. Mutiti dok krem ne postane gladak. Ohlađene krofne raseći, filovati kremom i posuti šećerom u prahu.

Tagovi