Recept za nagradni konkurs: Lako i ukusno, idealno za leto!

Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci

4 komada Tikvice-mlade

150-200 gr Kačkavalj

3-4 supena kašika C Pšenični griz 500g

po potrebi So,Biber,Suvi zacin

500 gr Mleveno meso

- malo Ulja

po potrebi Brašno T-400

Preliv

2 komad/a Jaja

3-4 dl Mleko

2 supena kašika Brašno T-400

1 kafena kašičica So

- malo Origano

Naši proizvodi

Priprema

Priprema tikvica

Tikvice oljuštiti, oprati, iseći na režnjeve, kratko obariti u posoljenoj vodi, a zatim ocediti. Kada se tikvice ohlade, uvaljati ih u brašno.

Red tikvica

U podmazanu posudu za pečenje staviti red tikvica...

Red mesa

U serpicu usuti ulje, dodati meso i malo vode i izdinstati ga. Posoliti, dodati biber, suvi zacin...

Preko pripremljenih tikvica staviti polovinu pripremljenog mesa.

Red sira

Preko posuti sirom i origanom. Tako ređati dok se ne utroši materijal. Ja sam imala tri reda tikvica,dva reda mesa i sira.

Preliv

Umutiti jaja sa mlekom i dve kašike brašna, dodati malo bibera i suvog biljnog začina, pa ovom masom preliti tikvice.

Pecenje

Tikvice staviti u pećnicu zagrejanu na 200 stepeni i zapeći.

Serviranje

Kada je gotovo i malo se prohladi dozgo posuti kačkavaljem.

Prijatno!!!