Za 4 osoba
4 komada Tikvice-mlade
150-200 gr Kačkavalj
3-4 supena kašika C Pšenični griz 500g
po potrebi So,Biber,Suvi zacin
500 gr Mleveno meso
- malo Ulja
po potrebi Brašno T-400
2 komad/a Jaja
3-4 dl Mleko
2 supena kašika Brašno T-400
1 kafena kašičica So
- malo Origano
Priprema tikvica
Tikvice oljuštiti, oprati, iseći na režnjeve, kratko obariti u posoljenoj vodi, a zatim ocediti. Kada se tikvice ohlade, uvaljati ih u brašno.
Red tikvica
U podmazanu posudu za pečenje staviti red tikvica...
Red mesa
U serpicu usuti ulje, dodati meso i malo vode i izdinstati ga. Posoliti, dodati biber, suvi zacin...
Preko pripremljenih tikvica staviti polovinu pripremljenog mesa.
Red sira
Preko posuti sirom i origanom. Tako ređati dok se ne utroši materijal. Ja sam imala tri reda tikvica,dva reda mesa i sira.
Preliv
Umutiti jaja sa mlekom i dve kašike brašna, dodati malo bibera i suvog biljnog začina, pa ovom masom preliti tikvice.
Pecenje
Tikvice staviti u pećnicu zagrejanu na 200 stepeni i zapeći.
Serviranje
Kada je gotovo i malo se prohladi dozgo posuti kačkavaljem.
Prijatno!!!
Recept za nagradni konkurs: Lako i ukusno, idealno za leto!
Sastojci
Za 4 osoba
4 komada Tikvice-mlade
150-200 gr Kačkavalj
3-4 supena kašika C Pšenični griz 500g
po potrebi So,Biber,Suvi zacin
500 gr Mleveno meso
- malo Ulja
po potrebi Brašno T-400
2 komad/a Jaja
3-4 dl Mleko
2 supena kašika Brašno T-400
1 kafena kašičica So
- malo Origano
Naši proizvodi
Priprema
Priprema tikvica
Tikvice oljuštiti, oprati, iseći na režnjeve, kratko obariti u posoljenoj vodi, a zatim ocediti. Kada se tikvice ohlade, uvaljati ih u brašno.
Red tikvica
U podmazanu posudu za pečenje staviti red tikvica...
Red mesa
U serpicu usuti ulje, dodati meso i malo vode i izdinstati ga. Posoliti, dodati biber, suvi zacin...
Preko pripremljenih tikvica staviti polovinu pripremljenog mesa.
Red sira
Preko posuti sirom i origanom. Tako ređati dok se ne utroši materijal. Ja sam imala tri reda tikvica,dva reda mesa i sira.
Preliv
Umutiti jaja sa mlekom i dve kašike brašna, dodati malo bibera i suvog biljnog začina, pa ovom masom preliti tikvice.
Pecenje
Tikvice staviti u pećnicu zagrejanu na 200 stepeni i zapeći.
Serviranje
Kada je gotovo i malo se prohladi dozgo posuti kačkavaljem.
Prijatno!!!
Tagovi