Recept za nagradni konkurs: Lako i ukusno, idealno za leto!
Sastojci
Za 4 osoba
Sastojci
10 komad/a
Palacinke-napravljene po standardnom receptu
1 komad/a
Vezica blitve
250 g
Feta sira
100 ml
Jogurta
50 g
Kačkavalj
Po ukusu
So
Besamel sos
Malo
Ulja
3,4 supena kašika
Brasna
500 ml
Mleka
50 g
Kackavalja
Po ukusu
So
Priprema
Korak 1
Palacinke ispeci ili koristiti koje su preostale od prethodnog dana.
Korak 2
Staviti u serpici ulje da se zagreje, zatim dodati brasno i mesati neprekidno, a onda, malo po malo dolivati mleko i mesati idalje dok se ne zgusne besamel sos. Dodati soli po ukusu i pomeriti sa ringle. Zatim u vruc sos umesati oko 50g rendanog kackavalja.
Korak 3
Blitvu oprati i iseckati, a onda umesati feta sir i jogurt, pa na kraju dodati i tu 50g rendanog kackavalja i ako nije dovoljno slano, posoliti malo. Tom smesom filovati palacinke.
Korak 4
Na dnu posude za pecenje staviti malo ulja i besamel sosa. Palacinke filovati smesom od sira i redjati ih u posudu. Na kraju sve preliti ostatkom besamela.
Recept za nagradni konkurs: Lako i ukusno, idealno za leto!
Sastojci
Za 4 osoba
10 komad/a Palacinke-napravljene po standardnom receptu
1 komad/a Vezica blitve
250 g Feta sira
100 ml Jogurta
50 g Kačkavalj
Po ukusu So
Malo Ulja
3,4 supena kašika Brasna
500 ml Mleka
50 g Kackavalja
Po ukusu So
Priprema
Korak 1
Palacinke ispeci ili koristiti koje su preostale od prethodnog dana.
Korak 2
Staviti u serpici ulje da se zagreje, zatim dodati brasno i mesati neprekidno, a onda, malo po malo dolivati mleko i mesati idalje dok se ne zgusne besamel sos. Dodati soli po ukusu i pomeriti sa ringle. Zatim u vruc sos umesati oko 50g rendanog kackavalja.
Korak 3
Blitvu oprati i iseckati, a onda umesati feta sir i jogurt, pa na kraju dodati i tu 50g rendanog kackavalja i ako nije dovoljno slano, posoliti malo. Tom smesom filovati palacinke.
Korak 4
Na dnu posude za pecenje staviti malo ulja i besamel sosa. Palacinke filovati smesom od sira i redjati ih u posudu. Na kraju sve preliti ostatkom besamela.
Peci u zagrejanoj rerni na 200C oko 15 minuta.
Tagovi