Patlidžan oprati i iseći na pola,izdubiti a unutrašnjost iseckati na sitne kockice.Pirinač staviti da se kuva.
Luk iseći sitno i dinstati na masti.Zatim staviti meso i unutrašnjost patlidžana da se dinasta sa lukom.Začiniti po ukusu i dodati sitno seckan beli luk.Kuvan pirinač umešati u dinstano meso i preliti sa sokom od paradajza.Još malo dinstati.
Patlidžan složiti u tepsiju u kojoj će se peći i puniti sa nadevom od mesa.Prekriti sa folijom i peći 30-ak minuta na 200 stepeni,nakon toga skloniti foliju i zaliti patlidžan sa izmućenim jajetom i pavlakom za kuvanje.Staviti još kratko u rernu da se zapeče.
Recept za nagradni konkurs: Lako i ukusno, idealno za leto!
Sastojci
Za 8 osoba
4 komad/a Plavog patlidžana
2 komad/a Crnog luka
400 g Mlevenog mesa
6 supena kašika Integralnog pirinča
2 dl Soka od paradajza
2 komad/a Jaja
200 ml Pavlake za kuvanje
4 Čena Belog luka
1 supena kašika Masti
/ / So,biber,peršun,majčina dušica,bosiljakpo ukusu
Priprema
Priprema
Patlidžan oprati i iseći na pola,izdubiti a unutrašnjost iseckati na sitne kockice.Pirinač staviti da se kuva.
Luk iseći sitno i dinstati na masti.Zatim staviti meso i unutrašnjost patlidžana da se dinasta sa lukom.Začiniti po ukusu i dodati sitno seckan beli luk.Kuvan pirinač umešati u dinstano meso i preliti sa sokom od paradajza.Još malo dinstati.
Patlidžan složiti u tepsiju u kojoj će se peći i puniti sa nadevom od mesa.Prekriti sa folijom i peći 30-ak minuta na 200 stepeni,nakon toga skloniti foliju i zaliti patlidžan sa izmućenim jajetom i pavlakom za kuvanje.Staviti još kratko u rernu da se zapeče.
Prijatno
Tagovi