Recept za nagradni konkurs: Lako i ukusno, idealno za leto!

Sastojci

Za 8 osoba

Potrebno

4 komad/a Plavog patlidžana

2 komad/a Crnog luka

400 g Mlevenog mesa

6 supena kašika Integralnog pirinča

2 dl Soka od paradajza

2 komad/a Jaja

200 ml Pavlake za kuvanje

4 Čena Belog luka

1 supena kašika Masti

/ / So,biber,peršun,majčina dušica,bosiljakpo ukusu

Priprema

Priprema

Patlidžan oprati i iseći na pola,izdubiti a unutrašnjost iseckati na sitne kockice.Pirinač staviti da se kuva.

Luk iseći sitno i dinstati na masti.Zatim staviti meso i unutrašnjost patlidžana da se dinasta sa lukom.Začiniti po ukusu i dodati sitno seckan beli luk.Kuvan pirinač umešati u dinstano meso i preliti sa sokom od paradajza.Još malo dinstati.

Patlidžan složiti u tepsiju u kojoj će se peći i puniti sa nadevom od mesa.Prekriti sa folijom i peći 30-ak minuta na 200 stepeni,nakon toga skloniti foliju i zaliti patlidžan sa izmućenim jajetom i pavlakom za kuvanje.Staviti još kratko u rernu da se zapeče.

Prijatno