Recept za nagradni konkurs: Lako i ukusno, idealno za leto!

Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci:

1 komad belog pilećeg mesa

po ukusu soli i bibera

50 gr margarina za sve namene

nekoliko kšika ulja

3-4 kašike brašna

1 čaša kisele pavlake

1 kašičica senfa

2 kašičice suvog biljnog začina

2-3 čena belog luka

Priprema

Priprema:

   Belo meso od grudi isecite na tanje šnicle, posolite ih, pobiberite i ostavite da odstoje nekoliko minuta. U tiganj sipajte ulje, dodajte margarin i kada se zagreje ubacite šnicle i pržite ih po minut-dva sa obe strane. Izvadite ih na tanjir pa u istu masnoću dodajte brašno, kratko propržite pa dodajte kiselu pavlaku i senf i promešajte da se sve sjedini.Vratite pileće šnicle u sos, poklopite i na laganoj vatri krčkajte sve zajedno još desetak minuta. Na kraju dodajte sitno seckan beli luk i suvi začin. 

Nakon pet minuta, jelo je spremno za posluženje.