Recept za nagradni konkurs: Lako i ukusno, idealno za leto!
Sastojci
Za 4 osoba
Sastojci:
1 komad
belog pilećeg mesa
po ukusu
soli i bibera
50 gr
margarina za sve namene
nekoliko kšika
ulja
3-4 kašike
brašna
1 čaša
kisele pavlake
1 kašičica
senfa
2 kašičice
suvog biljnog začina
2-3 čena
belog luka
Priprema
Priprema:
Belo meso od grudi isecite na tanje šnicle, posolite ih, pobiberite i ostavite da odstoje nekoliko minuta. U tiganj sipajte ulje, dodajte margarin i kada se zagreje ubacite šnicle i pržite ih po minut-dva sa obe strane. Izvadite ih na tanjir pa u istu masnoću dodajte brašno, kratko propržite pa dodajte kiselu pavlaku i senf i promešajte da se sve sjedini.Vratite pileće šnicle u sos, poklopite i na laganoj vatri krčkajte sve zajedno još desetak minuta. Na kraju dodajte sitno seckan beli luk i suvi začin.
Recept za nagradni konkurs: Lako i ukusno, idealno za leto!
Sastojci
Za 4 osoba
1 komad belog pilećeg mesa
po ukusu soli i bibera
50 gr margarina za sve namene
nekoliko kšika ulja
3-4 kašike brašna
1 čaša kisele pavlake
1 kašičica senfa
2 kašičice suvog biljnog začina
2-3 čena belog luka
Priprema
Priprema:
Belo meso od grudi isecite na tanje šnicle, posolite ih, pobiberite i ostavite da odstoje nekoliko minuta. U tiganj sipajte ulje, dodajte margarin i kada se zagreje ubacite šnicle i pržite ih po minut-dva sa obe strane. Izvadite ih na tanjir pa u istu masnoću dodajte brašno, kratko propržite pa dodajte kiselu pavlaku i senf i promešajte da se sve sjedini.Vratite pileće šnicle u sos, poklopite i na laganoj vatri krčkajte sve zajedno još desetak minuta. Na kraju dodajte sitno seckan beli luk i suvi začin.
Nakon pet minuta, jelo je spremno za posluženje.
Tagovi