Recept za nagradni konkurs: Slavski Izazov

Sastojci

Za 20 osoba

Smesa

150g puter

200g šecer

4 jaja

prstohvat so

200g kisela pavlaka

300g brašno

100g čokolade

1 kesica Dr. Oetker Cimet šećer

Preliv

100g šećer u prahu

1 manji ili 1/2 veći Limun (Limunov sok)

Naši proizvodi

Priprema

Priprema smese

Penasto umutiti puter i šećer, cimet šecer, dodati so, pa postepeno dodavati i mutiti jedno po jedno jaje. Ovoj smesi dodati brašno, kao i kiselu pavlaku-dobro izmiksati pa dodati prašak za pecivo. Čokoladu iseckati na sitne kockice. Kalup punimo sa pola smese, pa dodamo pola iseckane čokolade, pa preko dodamo ostatak smese i ostatak čokolade. Peći na 170C 45 minuta. Nakon pečenja kuglof mora potpuno da se ohladi.

Priprema preliva

Preliv se dobija tako što u 100g šećera dodamo limunov sok. Dobijeni preliv je gust i treba da podseća na fondan, njime prelijemo kuglof. Preliv može da se izostavi i kuglof moze da se pospe sa puno prah šećera.