Penasto umutiti puter i šećer, cimet šecer, dodati so, pa postepeno dodavati i mutiti jedno po jedno jaje. Ovoj smesi dodati brašno, kao i kiselu pavlaku-dobro izmiksati pa dodati prašak za pecivo. Čokoladu iseckati na sitne kockice. Kalup punimo sa pola smese, pa dodamo pola iseckane čokolade, pa preko dodamo ostatak smese i ostatak čokolade. Peći na 170C 45 minuta. Nakon pečenja kuglof mora potpuno da se ohladi.
Priprema preliva
Preliv se dobija tako što u 100g šećera dodamo limunov sok. Dobijeni preliv je gust i treba da podseća na fondan, njime prelijemo kuglof. Preliv može da se izostavi i kuglof moze da se pospe sa puno prah šećera.
Recept za nagradni konkurs: Slavski Izazov
Sastojci
Za 20 osoba
150g puter
200g šecer
4 jaja
prstohvat so
200g kisela pavlaka
300g brašno
1 kesica Dr. Oetker Prašak za pecivo
100g čokolade
1 kesica Dr. Oetker Cimet šećer
100g šećer u prahu
1 manji ili 1/2 veći Limun (Limunov sok)
Naši proizvodi
Priprema
Priprema smese
Penasto umutiti puter i šećer, cimet šecer, dodati so, pa postepeno dodavati i mutiti jedno po jedno jaje. Ovoj smesi dodati brašno, kao i kiselu pavlaku-dobro izmiksati pa dodati prašak za pecivo. Čokoladu iseckati na sitne kockice. Kalup punimo sa pola smese, pa dodamo pola iseckane čokolade, pa preko dodamo ostatak smese i ostatak čokolade. Peći na 170C 45 minuta. Nakon pečenja kuglof mora potpuno da se ohladi.
Priprema preliva
Preliv se dobija tako što u 100g šećera dodamo limunov sok. Dobijeni preliv je gust i treba da podseća na fondan, njime prelijemo kuglof. Preliv može da se izostavi i kuglof moze da se pospe sa puno prah šećera.