Recept za nagradni konkurs: Lako i ukusno, idealno za leto!

Sastojci

Za 5 osoba

Smesu:

1 mala glavica karfiola

2-3 komada krompira

1 manja glavica cenog luka

2-3 čena belog luka

2 komada jaja

50 gr kačkavalja

po potrebi brašna

1 puna kašičica C Prašak za pecivo

po ukusu đumbira, soli i bibera

po potrebi ulja za prženje

Naši proizvodi

Priprema

Smese:

  Karfiol operite i sitno iseckajte nožem ili u secku (blenderu) samo pazite da se ne pretvori u kašu. Krompir oljuštite i izrendajte. Luk očistite i što sitnije iseckajte, beli luk takođe iseckajte. Svo povrće stavite u odgovarajuću posudu, dodajte jaja, izrendan kačkavalj i đumbir, dodajte brašno i pecivo, posolite i pobiberite. Sve dobro izmešajte da dobijete kompaktnu masu.           

Prženje:

Uzimajte po punu kašiku smese i stavljajte u predhodno zagrejano ulje da se prži po 2-3 minuta sa obe strane. Kada pljeskavice porumene vadite ih i stavljajte na papirnu salvetu kako bi upila eventualni višak ulja.           

Poslužite tople pljeskavice sa sezonskom salatom, kiselom pavlakom i sl.