Karfiol operite i sitno iseckajte nožem ili u secku (blenderu) samo pazite da se ne pretvori u kašu. Krompir oljuštite i izrendajte. Luk očistite i što sitnije iseckajte, beli luk takođe iseckajte. Svo povrće stavite u odgovarajuću posudu, dodajte jaja, izrendan kačkavalj i đumbir, dodajte brašno i pecivo, posolite i pobiberite. Sve dobro izmešajte da dobijete kompaktnu masu.
Prženje:
Uzimajte po punu kašiku smese i stavljajte u predhodno zagrejano ulje da se prži po 2-3 minuta sa obe strane. Kada pljeskavice porumene vadite ih i stavljajte na papirnu salvetu kako bi upila eventualni višak ulja.
Poslužite tople pljeskavice sa sezonskom salatom, kiselom pavlakom i sl.
Recept za nagradni konkurs: Lako i ukusno, idealno za leto!
Sastojci
Za 5 osoba
1 mala glavica karfiola
2-3 komada krompira
1 manja glavica cenog luka
2-3 čena belog luka
2 komada jaja
50 gr kačkavalja
po potrebi brašna
1 puna kašičica C Prašak za pecivo
po ukusu đumbira, soli i bibera
po potrebi ulja za prženje
Naši proizvodi
Priprema
Smese:
Karfiol operite i sitno iseckajte nožem ili u secku (blenderu) samo pazite da se ne pretvori u kašu. Krompir oljuštite i izrendajte. Luk očistite i što sitnije iseckajte, beli luk takođe iseckajte. Svo povrće stavite u odgovarajuću posudu, dodajte jaja, izrendan kačkavalj i đumbir, dodajte brašno i pecivo, posolite i pobiberite. Sve dobro izmešajte da dobijete kompaktnu masu.
Prženje:
Uzimajte po punu kašiku smese i stavljajte u predhodno zagrejano ulje da se prži po 2-3 minuta sa obe strane. Kada pljeskavice porumene vadite ih i stavljajte na papirnu salvetu kako bi upila eventualni višak ulja.
Poslužite tople pljeskavice sa sezonskom salatom, kiselom pavlakom i sl.
Tagovi