Recept za nagradni konkurs: Lako i ukusno, idealno za leto!

Sastojci

Za 4 osoba

Potrebno je

4 Kom. Teleća kotleta

Marinada

1 Kašika Majčina dušica

1 Kašika Origana

2 Čena Belog luka

1 Kašika Maslinovo ulje

1 Po ukusu Si, biber

Umak

50 g Maslac

2 Kašike Belog vina

2 Kašike Kapra

2 Kašike Kore limuna

1 Po ukusu So , biber

1 Kašičica Susamovog brašna

Dodatak

1 Kašika Matilovac salate

4 Kapi Maslinovig ulja i limuna

Priprema

Priprema

Pomesajte naseckane zacine ,naseckani beli luk i ulje. Tom smesom dobro namazite odreske i ostavite u frizideru bar sat vremena.U ciniji zajedno sjediniti belo vino,naribanu koricu limuna,sol,malo bibera i usitnjeni kapar u blenderu. Na tiganj staviti susamovo brašno i propržiti na maslacu. Dodati smesu koju ste sjediniti pa pustiti da malo prokuva i odlozite u frizider dok se ne ispecete meso. Meso przite prvo sa svih strana po par minuta da dobije boju. Ubacite u rernu i zapecite dok ne bude gotovo na 180°. Servirajte jos vruce pecene kotlete sa umakom. Dodajte odozgo matilovac salatu zacinjenu maslinovim uljem i limunovim sokom. Prijatno!