Recept za nagradni konkurs: Lako i ukusno, idealno za leto!
Sastojci
Za 4 osoba
Potrebno je
4 Kom.
Teleća kotleta
Marinada
1 Kašika
Majčina dušica
1 Kašika
Origana
2 Čena
Belog luka
1 Kašika
Maslinovo ulje
1 Po ukusu
Si, biber
Umak
50 g
Maslac
2 Kašike
Belog vina
2 Kašike
Kapra
2 Kašike
Kore limuna
1 Po ukusu
So , biber
1 Kašičica
Susamovog brašna
Dodatak
1 Kašika
Matilovac salate
4 Kapi
Maslinovig ulja i limuna
Priprema
Priprema
Pomesajte naseckane zacine ,naseckani beli luk i ulje. Tom smesom dobro namazite odreske i ostavite u frizideru bar sat vremena.U ciniji zajedno sjediniti belo vino,naribanu koricu limuna,sol,malo bibera i usitnjeni kapar u blenderu. Na tiganj staviti susamovo brašno i propržiti na maslacu. Dodati smesu koju ste sjediniti pa pustiti da malo prokuva i odlozite u frizider dok se ne ispecete meso. Meso przite prvo sa svih strana po par minuta da dobije boju. Ubacite u rernu i zapecite dok ne bude gotovo na 180°. Servirajte jos vruce pecene kotlete sa umakom. Dodajte odozgo matilovac salatu zacinjenu maslinovim uljem i limunovim sokom. Prijatno!
Recept za nagradni konkurs: Lako i ukusno, idealno za leto!
Sastojci
Za 4 osoba
4 Kom. Teleća kotleta
1 Kašika Majčina dušica
1 Kašika Origana
2 Čena Belog luka
1 Kašika Maslinovo ulje
1 Po ukusu Si, biber
50 g Maslac
2 Kašike Belog vina
2 Kašike Kapra
2 Kašike Kore limuna
1 Po ukusu So , biber
1 Kašičica Susamovog brašna
1 Kašika Matilovac salate
4 Kapi Maslinovig ulja i limuna
Priprema
Priprema
Pomesajte naseckane zacine ,naseckani beli luk i ulje. Tom smesom dobro namazite odreske i ostavite u frizideru bar sat vremena.U ciniji zajedno sjediniti belo vino,naribanu koricu limuna,sol,malo bibera i usitnjeni kapar u blenderu. Na tiganj staviti susamovo brašno i propržiti na maslacu. Dodati smesu koju ste sjediniti pa pustiti da malo prokuva i odlozite u frizider dok se ne ispecete meso. Meso przite prvo sa svih strana po par minuta da dobije boju. Ubacite u rernu i zapecite dok ne bude gotovo na 180°. Servirajte jos vruce pecene kotlete sa umakom. Dodajte odozgo matilovac salatu zacinjenu maslinovim uljem i limunovim sokom. Prijatno!
Tagovi