Recept za nagradni konkurs: Lako i ukusno, idealno za leto!

Sastojci

Za 2 osoba

Pohovani oslić sas salatom od krompira

4-5 filea oslića

2 komad/a jaja

2 supena kašika Namensko brašno

100 g prezli

100 ml ulja za prženje

1 kafena kašičica soli

1 kafena kašičica bibera

Prilog

4 komad/a krompira

1 glavica crnog luka

3-4 čena belog luka

4 supena kašika maslinovog ulja

1 komad/a limuna

1 veza seckanog peršuna

Priprema

Pohovani oslić sa krompir salatom

Filete ribe isecite na veće komade i pobiberite i posolite. Komadi oslića se pohuju tako što se prvo uvaljaju u brašno, pa u jaja, prezle i ponovo u jaja. Pržite u dobro zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatkastu boju.

Pohovani oslić se služi sa limunom i garnirom po izboru. Najbolje ide uz kuvani krompir ili krompir salatu.