Recept za nagradni konkurs: Lako i ukusno, idealno za leto!
Sastojci
Za 2 osoba
Pohovani oslić sas salatom od krompira
4-5 filea
oslića
2 komad/a
jaja
2 supena kašika
Namensko brašno
100 g
prezli
100 ml
ulja za prženje
1 kafena kašičica
soli
1 kafena kašičica
bibera
Prilog
4 komad/a
krompira
1 glavica
crnog luka
3-4 čena
belog luka
4 supena kašika
maslinovog ulja
1 komad/a
limuna
1 veza
seckanog peršuna
Priprema
Pohovani oslić sa krompir salatom
Filete ribe isecite na veće komade i pobiberite i posolite. Komadi oslića se pohuju tako što se prvo uvaljaju u brašno, pa u jaja, prezle i ponovo u jaja. Pržite u dobro zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatkastu boju.
Pohovani oslić se služi sa limunom i garnirom po izboru. Najbolje ide uz kuvani krompir ili krompir salatu.
Recept za nagradni konkurs: Lako i ukusno, idealno za leto!
Sastojci
Za 2 osoba
4-5 filea oslića
2 komad/a jaja
2 supena kašika Namensko brašno
100 g prezli
100 ml ulja za prženje
1 kafena kašičica soli
1 kafena kašičica bibera
4 komad/a krompira
1 glavica crnog luka
3-4 čena belog luka
4 supena kašika maslinovog ulja
1 komad/a limuna
1 veza seckanog peršuna
Priprema
Pohovani oslić sa krompir salatom
Filete ribe isecite na veće komade i pobiberite i posolite. Komadi oslića se pohuju tako što se prvo uvaljaju u brašno, pa u jaja, prezle i ponovo u jaja. Pržite u dobro zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatkastu boju.
Pohovani oslić se služi sa limunom i garnirom po izboru. Najbolje ide uz kuvani krompir ili krompir salatu.
Tagovi