Sastojci

Za 3 osoba

salata

6 komad/a Krastavac

1 komad/a hleba

/ malo soli

/ veza mirodjije

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Operite krastavce u rastvor sode bikarbone.

Pripremite teglu oko 2l

Pripremite jedno parce hleba kao i kasicicu soli.

Priprema krastavca

Krastavce zasecite "unakrst", 2/3 sa jedne strane i 2/3 sa druge strane (kako je pokazano na fotografiji!) i posolite u zasecenom delu

Kiseljenje krastavaca

U teglu poredjajte krastavce, dodajte parce hleba, po mogucstvu cvet mirodjije pa nalite vodom da prekrije krastavce.

Teglu poklopite tanjiricem i stavite na sunce. Pomerajte teglu u toku dana da bude uvek na suncu.

Povremeno probajte, i kada se krastavci ukisele mozete ih sluziti kao salatu.

Tako kiseli krastavci mogu stajati u frizideru nekoliko dana :-)