Za 3 osoba
6 komad/a Krastavac
1 komad/a hleba
/ malo soli
/ veza mirodjije
1 kesica/e C Soda bikarbona
Priprema
Operite krastavce u rastvor sode bikarbone.
Pripremite teglu oko 2l
Pripremite jedno parce hleba kao i kasicicu soli.
Priprema krastavca
Krastavce zasecite "unakrst", 2/3 sa jedne strane i 2/3 sa druge strane (kako je pokazano na fotografiji!) i posolite u zasecenom delu
Kiseljenje krastavaca
U teglu poredjajte krastavce, dodajte parce hleba, po mogucstvu cvet mirodjije pa nalite vodom da prekrije krastavce.
Teglu poklopite tanjiricem i stavite na sunce. Pomerajte teglu u toku dana da bude uvek na suncu.
Povremeno probajte, i kada se krastavci ukisele mozete ih sluziti kao salatu.
Tako kiseli krastavci mogu stajati u frizideru nekoliko dana :-)
Sastojci
Za 3 osoba
6 komad/a Krastavac
1 komad/a hleba
/ malo soli
/ veza mirodjije
1 kesica/e C Soda bikarbona
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Operite krastavce u rastvor sode bikarbone.
Pripremite teglu oko 2l
Pripremite jedno parce hleba kao i kasicicu soli.
Priprema krastavca
Krastavce zasecite "unakrst", 2/3 sa jedne strane i 2/3 sa druge strane (kako je pokazano na fotografiji!) i posolite u zasecenom delu
Kiseljenje krastavaca
U teglu poredjajte krastavce, dodajte parce hleba, po mogucstvu cvet mirodjije pa nalite vodom da prekrije krastavce.
Teglu poklopite tanjiricem i stavite na sunce. Pomerajte teglu u toku dana da bude uvek na suncu.
Povremeno probajte, i kada se krastavci ukisele mozete ih sluziti kao salatu.
Tako kiseli krastavci mogu stajati u frizideru nekoliko dana :-)