Tikvice oprati u rastvor sode bikarbone i vode, osusiti pa oljustiti. Oljustene tikvice izrendajte, posolite i zakiselite(dozvoljnim sircetom i solju) pa ostavite oko 1h da puste sok.
Kuvanje cuspajza.
Na ulju prodinstajte glavicu crnog luka koju ste ocistili, oprali i sitno iseckali.
U to dosajte ocedjene tikvice, nalijte toplom vodom, dobro promesajte i kuvajte.
Zavrsni radovi
Cuspajz kuvajte na tihoj vatri dok tikvice ne odmeknu.
Sluzite uz kiselo mleko kao glavno jelo, ii prilog uz meso!
Sastojci
Za 6 osoba
3 komad/a Tikvice
/ malo morska so
/ malo Jabukovog sirceta
/ malo ulja
1 glavica crni luk
1 kesica/e C Soda bikarbona
Naši proizvodi
Priprema
Priprema tikvice
Tikvice oprati u rastvor sode bikarbone i vode, osusiti pa oljustiti. Oljustene tikvice izrendajte, posolite i zakiselite(dozvoljnim sircetom i solju) pa ostavite oko 1h da puste sok.
Kuvanje cuspajza.
Na ulju prodinstajte glavicu crnog luka koju ste ocistili, oprali i sitno iseckali.
U to dosajte ocedjene tikvice, nalijte toplom vodom, dobro promesajte i kuvajte.
Zavrsni radovi
Cuspajz kuvajte na tihoj vatri dok tikvice ne odmeknu.
Sluzite uz kiselo mleko kao glavno jelo, ii prilog uz meso!