Za 4 osoba
1 kg svinjskih snicli
2 komad/a jaja
100 g Namensko brašno
100 g prezli
1/2 kafena kašičica soli
300 ml ulja
Priprema šnicli
Šnicle iseći, gde god možete odstanite žilice sa mesa.
Tučkom istući svaku šniclu.
Soljenje
Svaku šniclu posoliti kada je izlupate.
Jaja
Svaku šniclu prvo staviti u umućena jaja.
Brašno
Staviti šniclu u brašno.
Prezle
Kada šnicle prvo potopite u jaja, pa u brašno, onda ih uvaljate u prezle.
Prženje
Šnicle pržiti u vrelom ulju uz stalno okretanje.
Vaditi i stavljati na salvetu da upije višak ulja.
Recept za nagradni konkurs: Lako i ukusno, idealno za leto!
Sastojci
Za 4 osoba
1 kg svinjskih snicli
2 komad/a jaja
100 g Namensko brašno
100 g prezli
1/2 kafena kašičica soli
300 ml ulja
Priprema
Priprema šnicli
Šnicle iseći, gde god možete odstanite žilice sa mesa.
Tučkom istući svaku šniclu.
Soljenje
Svaku šniclu posoliti kada je izlupate.
Jaja
Svaku šniclu prvo staviti u umućena jaja.
Brašno
Staviti šniclu u brašno.
Prezle
Kada šnicle prvo potopite u jaja, pa u brašno, onda ih uvaljate u prezle.
Prženje
Šnicle pržiti u vrelom ulju uz stalno okretanje.
Vaditi i stavljati na salvetu da upije višak ulja.
Tagovi