Za 2 osoba
1 komad/a tikvica
100 g Namensko brašno
100 g prezli
3 komad/a jaja
100 g suvog vrata
50 g kulena
100 ml ulja
Pohovane punjene tikvice iz rerne
Na list tikvice staviti savijeni suvi vrat pa preko njega listić kulena. Poklopiti listom tikvice.
Uvaljati u brašno, provući kroz jaja, prezle i opet jaja. Redjati u podmauan pleh i peći na 220 stepeni C oko 40 min.
Recept za nagradni konkurs: Lako i ukusno, idealno za leto!
Sastojci
Za 2 osoba
1 komad/a tikvica
100 g Namensko brašno
100 g prezli
3 komad/a jaja
100 g suvog vrata
50 g kulena
100 ml ulja
Priprema
Pohovane punjene tikvice iz rerne
Na list tikvice staviti savijeni suvi vrat pa preko njega listić kulena. Poklopiti listom tikvice.
Uvaljati u brašno, provući kroz jaja, prezle i opet jaja. Redjati u podmauan pleh i peći na 220 stepeni C oko 40 min.
Tagovi