Stavite vodu da proključa. mast i uz brzo mešanje sipajte palentu da se ne bi stvarale grudvice. Dodajte kajmak, može i običan sir, čak i tvrđi izrendani ako nemate bolji. Ili kombinacija svih njih (šta vam se nalazi u frižideru). Nastavite mešanje i kada mast počne da izlazi na površinu cicvare, a prepoznaćete tako što se stvara fini sjajni sloj na površini i cicvara se lagano kašikom odvaja od dna. Sklonite sa vatre, ubacite jaja i promešajte. Vratite na vatru mešajući 2-3 minute. Sluziti uz kiselo mleko
Sastojci
Za 4 osoba
1 l vode
500g g Dr. Oetker Palenta
250 g kajmak
2 supena kašika masti
2 komad/a Jaja
Naši proizvodi
Priprema
priprema jela
Stavite vodu da proključa. mast i uz brzo mešanje sipajte palentu da se ne bi stvarale grudvice. Dodajte kajmak, može i običan sir, čak i tvrđi izrendani ako nemate bolji. Ili kombinacija svih njih (šta vam se nalazi u frižideru). Nastavite mešanje i kada mast počne da izlazi na površinu cicvare, a prepoznaćete tako što se stvara fini sjajni sloj na površini i cicvara se lagano kašikom odvaja od dna. Sklonite sa vatre, ubacite jaja i promešajte. Vratite na vatru mešajući 2-3 minute. Sluziti uz kiselo mleko
Tagovi