Recept za nagradni konkurs: Lako i ukusno, idealno za leto!

Sastojci

Za 20 osoba

Korica

400 g mlevene plazme

150 g putera

100 g Dr. Oetker Limun šećer u prahu

100 g mlevenih oraha

200 ml soka od višanja

Fil

100 g čokolade za kuvanje

250 g slatke pavlake

50 g rendane čokolade

Žele od višanja

500 g očišćenih višanja

50 g šećera

Naši proizvodi

Priprema

Priprema želea od višanja

Listiće želatina staviti u hladnu vodu (pratite uputstvo na kesici). Višnje posuti šećerom i vanil šećerom i kuvati ih  oko 15 minuta. Otopljene listiće želatina dodati u višnje i kuvati još 1 minut, uz neprestano mešanje. Ostaviti žele da se ohladi.

Fil

Umutiti puter i šećer, dodati plazmu, sok i mlevene orahe i sve dobro sjediniti. U kalup, koji ste prethodno obložili folijom, prebaciti masu i oblikovati je tako što ćete je istanjiti po dnu i ivicama kalupa. Sredinu torte, koja je prazna, ispunićete filom.

Slatku pavlaku umutiti sa šećerom, dodati istopljenu čokoladu i dobro sjediniti sve sastojke, a na kraju dodati komadiće čokolade.

Formiranje tortice

U kalup, u kojem ste oblikovali koru od keksa, sipati fil i rasporediti ga ravnomerno, a zatim to isto uraditi sa želeom od višanja.Tortu staviti u frižider da se stegne, bar 4 do 5 sati, a najbolje je da odstoji preko noći.

Tortu pažljivo izvadite iz kalupa i skinite foliju. Preporuka je da se pravi dan pre služenja.