Listiće želatina staviti u hladnu vodu (pratite uputstvo na kesici). Višnje posuti šećerom i vanil šećerom i kuvati ih oko 15 minuta. Otopljene listiće želatina dodati u višnje i kuvati još 1 minut, uz neprestano mešanje. Ostaviti žele da se ohladi.
Fil
Umutiti puter i šećer, dodati plazmu, sok i mlevene orahe i sve dobro sjediniti. U kalup, koji ste prethodno obložili folijom, prebaciti masu i oblikovati je tako što ćete je istanjiti po dnu i ivicama kalupa. Sredinu torte, koja je prazna, ispunićete filom.
Slatku pavlaku umutiti sa šećerom, dodati istopljenu čokoladu i dobro sjediniti sve sastojke, a na kraju dodati komadiće čokolade.
Formiranje tortice
U kalup, u kojem ste oblikovali koru od keksa, sipati fil i rasporediti ga ravnomerno, a zatim to isto uraditi sa želeom od višanja.Tortu staviti u frižider da se stegne, bar 4 do 5 sati, a najbolje je da odstoji preko noći.
Tortu pažljivo izvadite iz kalupa i skinite foliju. Preporuka je da se pravi dan pre služenja.
Recept za nagradni konkurs: Lako i ukusno, idealno za leto!
Sastojci
Za 20 osoba
400 g mlevene plazme
150 g putera
100 g Dr. Oetker Limun šećer u prahu
100 g mlevenih oraha
200 ml soka od višanja
100 g čokolade za kuvanje
250 g slatke pavlake
50 g C Šećer u prahu 250g
50 g rendane čokolade
500 g očišćenih višanja
1 kesica/e Dr. Oetker Želatin u listu gold
2 kesica/e Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
50 g šećera
Naši proizvodi
Priprema
Priprema želea od višanja
Listiće želatina staviti u hladnu vodu (pratite uputstvo na kesici). Višnje posuti šećerom i vanil šećerom i kuvati ih oko 15 minuta. Otopljene listiće želatina dodati u višnje i kuvati još 1 minut, uz neprestano mešanje. Ostaviti žele da se ohladi.
Fil
Umutiti puter i šećer, dodati plazmu, sok i mlevene orahe i sve dobro sjediniti. U kalup, koji ste prethodno obložili folijom, prebaciti masu i oblikovati je tako što ćete je istanjiti po dnu i ivicama kalupa. Sredinu torte, koja je prazna, ispunićete filom.
Slatku pavlaku umutiti sa šećerom, dodati istopljenu čokoladu i dobro sjediniti sve sastojke, a na kraju dodati komadiće čokolade.
Formiranje tortice
U kalup, u kojem ste oblikovali koru od keksa, sipati fil i rasporediti ga ravnomerno, a zatim to isto uraditi sa želeom od višanja.Tortu staviti u frižider da se stegne, bar 4 do 5 sati, a najbolje je da odstoji preko noći.
Tortu pažljivo izvadite iz kalupa i skinite foliju. Preporuka je da se pravi dan pre služenja.
Tagovi